29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Официално: Китай сложи край на търговията със слонова кост (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 03 януари 2018 в 10:52 38890
Снимка: Lei Guohua/for China Daily

На 31 декември 2017 г. китайското правителство забрани вътрешната търговия със слонова кост, което означава, един от най-големите потребители на слонова кост в света ще прекрати законния бизнес със слонова кост, съобщи IFLScience.

Заради бракониерството загиват 30 000 слона всяка година. Заедно с унищожаването на местообитанията, бракониерството е една от най-големите заплахи за популациите в най-новата история. През последните 100 години, броят на африканските слонове в дивата природа е намалял от 3-5 милиона до само 415 000, според WWF.

Както можете да си представите, новината, че най-големият пазар в света за слонова кост не е нищо повече се празнува от природозащитни организации, активисти на дивата природа, както и любителите на животни по целия свят.

"Това е една от най-важните дати в историята на опазването на слоновете", заяви Джинет Хеми (Ginette Hemley), старши вицепрезидент на WWF. "Китай дава надежда за бъдещето на слоновета".

Въпреки че забраната за международната търговия със слонова кост е влязла в сила през 90-те години, много страни по света продължават да търгуват в рамките на собствените си граници. Агенция Синхуа съобщи, че са съществували 34 законни работилници за обработка и 143 места, определени за търговия, в Китай преди новата забрана. За да помогне на хората, работили в тази промишленост, китайското Министерство на културата ще осигури други работни места.

Yao Ming - China Ivory Ban from WildAid on Vimeo.

Твърде рано е да се каже дали забраната в Китай ще намали бракониерството, защото незаконната търговия несъмнено ще продължи в Китай и извън него. 

"Съдбата на слоновете в Африка зависи от отказа на търговията със слонова кост в целия свят, а правителствата държат ключа към стимулирането на това" - заяви Хеми. 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.