02 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Ще помогнат ли квантовите компютри с разрешаването на неразрешимите до сега проблеми?

На следващото събитие на Ratio Деян Михайлов ще запознае публиката с това как работят машините на бъдещето и ползата ни от тях

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 27 септември 2019 в 00:23 22740
Ratio

„Революция“ е често срещана дума когато става дума за технологии, но никое явление в днешно време не може да се опише така добре с нея, както квантовите компютри. На 27 септември, като част от Европейската нощ на учените, Деян Михайлов ще отговори на горещите въпроси за тази нашумяла технология.

На събитието Ratio представя: Квантови компютри, публиката ще научи по какво се различава квантовият компютър от стандартните комерсиални модели. Тези машини на бъдещето ще могат скоростно да изпълняват операции, които биха отнели години дори на най-мощните суперкомпютри в момента. Квантовите компютри са все още в експериментален стадий, но в началото на тази година IBM представи първия си комерсиален модел. Зрителите ще имат възможността да разберат повече за това кога тези машини ще бъдат достъпни за широката публика, какви материали са нужни за направата на една такава машина и още много други факти за тях.

След като бъдат запознати с основите на квантовите компютри, гостите ще могат да зададат своите въпроси към по време на дискусионният панел след края на основната лекция.

Деян Михайлов е едва на 28 години, но вече е бил лектор в Кеймбридж – през 2015 година той става най-младият лектор в престижния университет. В момента работи като научен сътрудник в Института Макс Планк в Постдам. Завършва Бакалавърска степен по физика в Оксфорд и магистратура и докторантура в Кеймбридж, свързани с изследване на фундаменталните закони на физиката. Занимава се с научни проекти, но паралелно основава и две компании, едната от които за квантови технологии, а другата - IT компания в България.

Ratio представя: Квантови компютри ще се проведе на 27 септември в Carrusel Club. Входът е свободен. Повече информация за събитието може да намерите на ratio.bg.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.