"Amazon" отвътре (галерия)

В новия център за обработка на пратките на компанията хора и роботи работят заедно, образувайки високоефективна система

Наука OFFNews Последна промяна на 04 септември 2015 в 15:00 19531 0

Кредит Lauren Lancaster; technologyreview.com

Една от тайните за феноменалния успех на компанията "Amazon" в областта на онлайн-доставките може да бъде открита в склад, който се простира на хиляди квадратни метри. Той е настанен сред пасторален градски пейзаж в Робинсвил, щата Ню Джърси (Robbinsville Township, New Jersey).

Сградата е един от най-напредничавите центрове за обработка на пратките, като в него се помещават технологии, които позволяват хората да получават своите продукти с невероятна скорост.

Пратките се идентифицират, сортират и пакетират с точност, подпомагана от компютър. Работниците работят в сътрудничество с машините на смени, така че да се работи денонощно.

При пристигането му всеки нов продукт се индентифицира с помощта на система за компютърно зрение, която бързо го каталогизира и вкарва неговото тегло и размери в централната проследяваща система.

В сърцето на сградата продуктите се съхраняват на високи, квадратни стелажи. Те се обслужват от хора, които работят в сътрудничество с екип от 2000 тумбести оранжеви роботи. Тези роботи обикалят из зоната за съхранение, взимайки от стелажите, каквото е нужно. Те също така подреждат продуктите в стройни редици и дават на хората, който продукт им е нужен.

След това по конвейра хората трябва да пакетират поръчките за изпращане. Системата автоматично им дава кутия с оптимален размер за въпросния продукт и дори точното количесто лента за опаковане. 

Преди кутиите да бъдат натоварени на камион, те се проверяват на кантар, за да е сигурно, че изпращаният продукт е вътре.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !