Изграждат мрежа от зарядни станции за електромобили в страната

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2015 в 11:02 3151 0

Започва изграждането на мрежа от зарядни станции за електрически автомобили от октомври 2015 г., съобщиха от Сдружение „Електромобили БГ“.

Устройствата ще бъдат поставяни на територията на цялата страна, като в началната фаза се предвижда монтаж на 30 станции разположени по често използвани маршрути. Зарядните станции се произвеждат в България и са съвместими с "Тип 2" стандарта за зареждане на електромобили.

Инициативата е дело на Сдружение „Електромобили БГ“, което от 2010 г. подпомага развитието на електрическата мобилност, енергийната ефективност и еко туризма в България. Избраните за монтаж на зарядните станции места, ще направят възможно пътуването с електромобил и на по-дълги разстояния, а чрез мобилно приложение потребителите ще могат да планират, резервират и заплащат зареждането на електромобила си.

Статусът на всяка станция ще може да се следи през българския локатор на зарядни станции VsichkoTok.bg. Сайтът предлага на своите потребители и възможност сами да добавят места за зареждане на електрически автомобили.

„Електромобили БГ“ е сдружение с нестопанска цел, създадено да съдейства за информиране и повишаване на положителния интерес на обществото към електрическите превозни средства. Сдружението планира разширяване на мрежата от станции да продължи през 2016 г.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !