„Умни“ маратонки променят дизайна си с мобилно приложение (видео)

Иновативните обувки могат да се зарежда при ходене, водоустойчиви са и се управляват от смартфон или таблет

Александър Александров Последна промяна на 15 декември 2015 в 09:34 3733 0

Американска стартираща фирма създаде маратонки, които могат да си променят дизайна с един клик на мобилния телефон или таблет. Това е така, защото покритието на обувките, наречени ShiftWear, представлява своеобразен дисплей, който е свързан безжично с приложение за най-популярните мобилни операционни системи.

По този начин дизайнът на обувките може да се променя за броени секунди, а всеки желаещ може сам да си създаде нов дизайн за своя ShiftWear. Създателите на „умния“ аксесоар възнамеряват да пуснат и онлайн магазин за дигитален дизайн на маратонките, където артисти от цял свят да могат да публикуват своите творения и да печелят от тях.

Освен тази безспорна иновация обувките се открояват с това, че могат да се зареждат при ходене. Батерията им издържа до 30 дни, а дисплеят поддържа HD технология. Те са напълно водоустойчиви и дори могат да се перат в пералня. Издържливи са и на дълго ходене, а в материята им са втъкани кевларени нишки.

В момента в сайта за споделено финансиране е в ход кампания за подкрепа създаването на иновативния продукт. Тя вече е набрала над 570 000 щ. долара, при първоначална цел от 25 000 щ. долара, а остават девет дни до края й. Повече подробности за кампанията са достъпни тук:

ShiftWear: Customize your kicks, indiegogo

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !