Skeptics in the Pub: Няма глупави въпроси

Наука ОFFNews Последна промяна на 25 април 2017 в 08:42 3599 0

От 24 до 30 април се провежда тематичната STEM Discovery Week - една кампания, която популяризира възможностите за кариера в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (science, technology, engineering and maths).

По този повод се организира all-star издание на Skeptics in the Pub. Трима лектори от различни сфери ще ни напомнят колко е важно да задаваме въпроси - и ще дадат малко отговори.

На 25 април от 20 часа в Carrusel Club ще питаме:

- Защо дишаме само през едната си ноздра във всеки един момент?
- Как се е формирала Луната?
- Има ли наистина връзка между ръждивите пирони и тетанус?
- Защо ни се завива свят, когато се въртим?

И още много, много въпроси от всякакви сфери. Задайте своя въпрос в събитието, ако искате да чуете отговор на сцената!

За лекторите:

Ганчо Ганчев е докторант в катедра "Астрономия" към Физическия Факултет на СУ и активен астрофотограф. Занимава се с изучаването на масивни звезди – ярки сини променливи в галактиките М31 (Андромеда) и М33 (Триъгълник). Негови снимки наскоро бяха показани в благотворителната изложба за запазване на Софийската обсерватория на СУ.

Д-р Никола Кереков е специалист по имунология. Работи в Института по Микробиология към Българска Академия на Науките. Съ-автор е на серия научни статии, публикувани в специализирани издания. За да популяризира науката пред по-голяма аудитория, води няколко събития от серията Skeptics in the Pub, активно работи с лекторите при подготовка на техните теми, бил е и автор в Наука OFFNews.

Бойко Неов е докторант по паразитология. Иначе широко-скроен научен ентусиаст с изключително широки интереси и задълбочени познания в почти всички области на познанието като физиологията, неврофизиологията, психофармакологията, поведение и зависимости, ядрена и фундаментална физика, химия и биохимия, генетика, медицина, рудо и нефтодобив и прочее... Проявява нездрав интерес и амбиции в областта на използването на ядрените оръжия за мирни цели.

Повече информация ще намерите на фейсбук страницата на събитието

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !