Ботове на Microsoft налазват Skype

Наука OFFNews Последна промяна на 31 март 2016 в 13:55 13168 1

По анонсираното допълнение към Skype на тазгодишната конференция за разработчици на Microsoft - Build 2016, изглежда, че компанията ще се опита да превърне програмата за комуникация в нещо повече. Въпросното допълнение добавя поддръжка на платформа за ботове.

Чрез въпросната платформа всеки, който желае, ще може да си направи бот - автоматизирана програма за изпращане на текстови или звукови съобщения, базирана на изкуствен интелект. Идеята е въпросните ботове да заменят превърналите се в класика сайтове и приложения, които фирмите използват, за да предоставят услугите си.

Новите ботове би трябвало да могат да ни пускат желана от нас музика, да приемат поръчки за покупки онлайн, резервации на билети и т.н., като не е изключено дори един ден дори някой от тези ботове да контролира дома ни според нашите указания.

За да демонстрира системата, Microsoft директно на сцената на конференцията направи бот, който да работи за известна верига пицарии. По този начин беше онагледено как стандартните методи за поръчка през интернет (чрез сайт и менюта за избор) се връщат към корените си - общуване със служител, който този път обаче е компютъризиран. Целта на компанията от Редмънд обаче явно не е да стане разработчик на ботове по поръчка, тъй като инструментите за създаване на "изкуствен човек" са достъпни за всеки. Явно целта е по-скоро съживяване на интереса към програмата Skype, която Microsoft придоби през май 2011 г. за $8,5 млрд.

Все пак, освен в Skype, ботовете могат да се добавят и в други две подобни програми - Telegram и Slack. Освен при настолните операционни системи, платформата работи и при мобилните Android и iOS.

За момента комуникацията с ботовете е възможна само под формата на текстови съобщения, но в бъдеще ще са възможни аудиоразговори и дори видеоразговори, при които изкуственият събеседник ще e под формата на 3D-модел.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1

31.03 2016 в 20:11

Благодарим от все сърце за новата уникална платформа - малуеър девелопмент кит с пълно API описание. Всеки с малко акъл над амеба му е ясно какво ще се случи..всъщност се случва. Но докато в законодателството гонят само "престъпниците" свлили мп3-ката на Ициту Хазарта а не мега корпорации правещи милиарди на гърба на потребители с бъгав код, избери-си-експлоит апликации, цели операционни системи които са вредоносни по състава на описанието за вредоносен код или поне спай и ад-уеър ще е така. Скоро ще Ви хакват и хладилника а Скайп освен да ви слушат ще спомагат да Ви рутват цялата вече бекдорната от Уиндоус 10 кошница. Добре дошли в THX - масово наблюдение и контрол - "вашата" техника която работи за интересите н някой друг.