Google ще предостави пълно интернет покритие на Шри Ланка

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 юли 2015 в 14:21 2086 0

Най-амбициозният проект на Google за цялостен достъп до Интернет за трудно достъпни места с помощта на балони ще бъде осъществен за Шри Ланка.

Според The ​​Verge, Google е избрал Шри Ланка неслучайно за проекта Project Loon. Площта на държавата е само 65 610 km², което значително улеснява задачата за постигане на пълно покритие на територията. Според съобщения в медиите, Google планира да пусне на острова 13 пълни с хелий балони в стратосферата на височина от около 19 км. 

Изданието отбелязва, че компанията възнамерява само да увеличи капацитета на вече работещите там доставчици. Също така, според журналистите, Project Loon е в състояние да предостави само 3G-връзка. Все пак за безплатен достъп до широколентов интернет за всички жители на острова е твърде рано да се говори. Google планира да изработи балоните за Шри Ланка за март 2016.

Компанията стартира проекта за разпространение на интернет с балони през 2013 г. като целта на проекта е да се свържат с мрежата всички хора по целия ​​свят.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !