Ексклузивно Протеините и мазнините също повишават инсулина. Това означава, че диетата трябва да е персонализирана

Илон Мъск ще направи така, че слепите да прогледнат

Ваня Милева Последна промяна на 22 март 2024 в 11:04 6530 0

Скийншот от видеото на Илон Мъск.
Скийншот от видеото на Илон Мъск.

Американският предприемач Илон Мъск обяви в социалната мрежа X, че неговата компания Neuralink разработва имплант Blindsight, който ще позволи на слепи по рождение хора да прогледнат.

Специалистите на компанията вече тестват върху маймуни новото устройство, наречено Blindsight. На първите етапи чипът ще предава изображения с ниско качество, но в крайна сметка резолюцията ще достигне нивото на нормалното човешко зрение.

"Първите две приложения, към които ще се стремим при хората, са възстановяване на зрението и мисля, че това е забележително, тъй като дори ако някой никога не е имал зрение, както е сляп по рождение – ние вярваме, че пак можем да възстановим зрението. Визуалната част на кората все още е там. Дори ако никога преди не са виждали, ние сме уверени, че биха могли да прогледнат“, заявява Мъск по време на Neuralink Show & Tell през 2022 г.

През ноември 2023 г. Илон Мъск сподели, че Neuralink работи върху чип за зрение, но ще са нужни няколко години, за да бъде готов. По това време компанията се фокусира върху получаването на регулаторно одобрение за първите си опити върху хора.

Neuralink успешно имплантира своето устройство за телепатия в първия си пациент. Директорът по операции и специални проекти на компанията сподели публикация на Neuralink за първия пациент с телепатия.

Източник: Elon Musk announces Neuralink’s next product Blindsight, teslarati

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !