Представиха роботизирана котка

Симпатичната машинка има всички положителни качества на оригиналите, но без някои техни негативни черти

Александър Александров Последна промяна на 24 ноември 2015 в 08:51 7984 1

Кредит Hasbro

Котките са прекрасни създания и безспорно са една от най-големите мании в интернет. Затова не е изненада, че индустрията за производство на роботи вече поглежда към мъркащите домашни любимци.

Първият пример в тази насока е Joy For All – първата по рода си поредица роботизирани котки, които наподобяват истинските животни и според създателите им са предназначени да „осигурят комфорт, компания и забавление на нас и нашите близки“.

Сред възможностите на изкуственото домашно животно са абсолютно реалистично мяукане и мъркане, както и функция за отговаряне на галене по начин, идентичен с поведението на истинските котки. Последното става благодарение на вградените сензори за докосване, които дават информация на вътрешния компютър. Това им позволява дори да насочат главата си към вашата ръка, ако усетят, че тя се доближи към тях.

За разлика от своите живи събратя обаче роботите не будят своите собственици в 5 часа сутринта, не преследват глуповато слънчеви зайчета и не ходят по малка нужда в обувките на гостите.

Моделите от линията Joy For All са създадени от компанията Hasbro и ще се предлагат в естествени оранжеви, сребристи и кремави цветове. Едно такова мяукащо роботче ще струва около 99 щатски долара, а компанията планира в бъдеще да пусне и други домашни любимци.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2015 в 12:09

От дедо попова гледна точка това минава в същата категория където са безалкохолната бира, електронната цигара, гумената жена и javascript.

Отделно за човек живял с котка това попада и в една друга категория - "зловещата долина". Не се пули ми прочети в уикипедията.

Ама щом някой е готов да плати 100 кинта за плюшена играчка с батерийки, грехота е да не му ги вземат. Това си е БВП.