20 000 птици загинаха по необясними причини в Холандия

НаукаOFFNews Последна промяна на 07 февруари 2019 в 10:41 5080 0

Кредит Pixabay

Кайри.

На брега на Холандия бяха изхвърлени около 20 хиляди кайри, учените не могат да обяснят причините за смъртта им за момента.

Според The ​​Guardian телата на птиците, които прекарват по-голямата част от живота си над морето,, където се гмуркат за храна, са започнали да се появяват през последния месец, от островите Вадден на север до Зеландия на юг.

А с времето техният брой не намалява.

Холандия „не е виждала такива масови смъртни случаи от 80-те и 90-те години на миналия век“, заяви Мардик Леополд (Mardik Leopold), биолог от Университета Вагенинген като ги описва като „по-скоро голям инцидент“. Стотици болни птици са взети в резерватите за лечение.

"Работната хипотеза е, че това е следствие от комбинация от лошо време плюс нещо друго и се опитваме да намерим нещо по горещите следи", обяснява Леополд. Направихме аутопсия на някои от птиците. Те са чисти, но са много слаби, с проблеми в червата, което е симптом за за гладуване. Но имаме нужда от по-голяма извадка."

Възможно е причината за масовата смърт на морските птици да е съдържанието на 291 контейнера, които паднаха от товарен кораб по време на буря в Северно море на 2 януари. В момента не са намерени 50 контейнера. Изследователите не знаят какво има в тези контейнери, но смятат, че съдържат голямо количество химикали и пластмаса.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !