Биохакер, инжектирал себе си със самоделна ваксина за херпес, е намерен мъртъв (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 02 май 2018 в 00:00 13864 0

Кредит Ford Fischer/News2Share

Главният изпълнителен директор на биомедицинска стартъп компания, който предизвика спорове, когато се инжектира с нетествано лекарство за херпес пред жива аудитория през февруари, е починал, съобщи Live Science.

Аарон Трейюик (Aaron Traywick), главният изпълнителен директор на Ascendance Biomedical, е открит в неделя (29 април) в 11:30 сутринта местно време в салон за спа във Вашингтон мъртъв, според изявление, предоставено на Live Science от полицейския участък Metropolitan Police Department (MPD) окръг Колумбия. Трейюик бе на 28 години.

Според сайта News2Share.com, Трейюик е намерен в камера за сензорна депривация. Камерата за сензорна депривация или флоатинг капсула (англ. float - свободно плаване) изолира човека, който е вътре в нея отвсички усещания. Представлява резервоар, в който не проникават звуци, светлина и мирис. Резервоарът се пълни с разтвор с висока плътност (разтвор на английска сол във вода), чиято температура съответства на температурата на човешкото тяло. Поставен в капсулата човек се чувства като в безтегловност.

MPD все още разследва смъртта на Трейюик, макар да отбелязват, че на този етап нямат доказателства, които да предполагат, че има някакво престъпление.

Интервю с Трейюик в началото на февруари. New2Share

Трейюик влезе в новините през октомври 2017 г., когато организира демонстрация на живо на генна терапия, за която се предполага, че може да лекува ХИВ. Нетестваното лечение е приложено на доброволец на име Тристан Робъртс, който има ХИВ. Робъртс заяви, че месец след инжекцията вирусното му натоварване се е повишило, а не е спаднало. 

Малко след тази демонстрация, Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) издаде предупреждение за използването на нетествани генни терапии, което гласи, че "FDA осъзнава, че продуктите на генната терапия, замислени като комплекти "направи си сам", за да произведат терапии за самолечение, ще стигнат на широката общественост. Продажба на тези продукти е незаконна".

Трейюик и Робъртс обаче заобикалят закона за самолечението - те не продават продуктите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !