Професор от Станфорд казва, че е тествал странни материали от катастрофи на НЛО

Ваня Милева Последна промяна на 14 декември 2021 в 00:01 26455 0

Трудно може да се обвини професорът от Станфорд Гари Нолан в пристрастие към фантастични явления.

Той е човекът, който публикува статия, опровергаваща твърдението, че малък скелет, намерен в Атакама, е „извънземно бебе“, използвайки генетика и биология. Неговата автобиография – 300 научни статии, 40 патента в САЩ, основаване на осем биотехнологични компании и почетен като един от 25-те най-добри изобретатели на Станфорд – го прави един от най-успешните учени, изучаващи публично UAP - неидентифицирани въздушни явления (Unidentified Aerial Phenomena), предпочитаният от правителството термин за това, което обикновено се нарича НЛО.

„Това, което казвам, не се харесва на общността на НЛО“, казва професорът от Станфорд Гари Нолан (Garry Nolan) в неотдавнашното интервю за Vice. "Но знаете ли, истината е в науката."

Именно изследването на Нолан, опровергаващо теориите за извънземния произход на мумифицирания скелет, открит в Атакама, в крайна сметка привлича вниманието на някои хора, свързани с ЦРУ и някои космически корпорации. По това време те разследват поредица случаи на пилоти, доближили се до предполагаеми UAP и генерираните от тях електромагнитни полета.

Тези хора един ден се появяват без предупреждение в офиса на Нолан.

Образецът от Атакама. Кредит: Bhattacharya S et al.

"Имаше достатъчно драма около скелета на Атакама, че по същество реших да се откажа от всякакво участие в тази област. Тогава тези момчета се появиха и казаха: „Имаме нужда от вас да ни помогнете, защото искаме да направим кръвен анализ и всички казват, че имате най-добрите инструменти за кръвен анализ на планетата.“ След това започнаха да показват ЯМР на някои от тези пилоти и наземен персонал и агенти на разузнаването, които бяха повредени. Изображенията от ядрено-магнитния резонанс бяха ясни. Дори не е нужно да си лекар, за да видиш, че има проблем. Някои от мозъците им бяха ужасно, ужасно повредени. И ето това ме привлече", разказва Нолан.

Прегледани са около 100 пациента - почти всички военни или правителствени служители или хора, работещи в аерокосмическата индустрия. Мнозина от тях се оплакват от странни звуци, бръмчащи в главите им, болки и т.н. Голяма част от тях твърди, че са виждали UAP, а някои твърдят, че са били близо до неща, които ги разболяват.

Ето ЯМР на мозъците на някои от тези хора:

Вляво - нормален мозък; Вдясно - Нараняване и произтичащо от това заболяване на бялото вещество. Кредит: Garry Nolan

"Ако някога сте виждали ЯМР на някой с множествена склероза, има нещо, наречено болест на бялото вещество. Това е белези. Това е голямо бяло петно ​​или множество бели петна, разпръснати в ЯМР изображението. По същество това е мъртва тъкан, където имунната система е атакувала мозъка. Това вероятно е най-близкото нещо, до което бихте могли да стигнете, ако разгледате снимка от някой от тези хора. Можете доста бързо да видите, че нещо не е наред", обяснява проф. Нолан.

Хиперморфизъм в главата на опашатото ядро nucleus caudatus <-->путамен - базалното ядро, част от стриопалидната система и се намира в основата на предния мозък. Кредит: Garry Nolan

"В началото забелязахме, че има сходство в увреждането при повечето хора. Но като се вгледахме по-внимателно, разбрахме, че това не може да бъде повредено, защото е точно в средата на базалните ганглии [група от ядра, отговорни за моторния контрол и други основни мозъчни функции]. Ако тези структури са сериозно повредени, тези хора щяха да бъдат мъртви. Тогава разбрахме, че тези хора не са увредени, а имат свръхвръзка от неврони между главата на опашатото ядро (nucleus caudatus) и путамена [Опашатото ядро ​​​​играе важна роля в различни висши неврологични функции; путаменът влияе върху двигателното планиране, учене и изпълнение]. Ако разгледнете 100 средностатистически хора, няма да видите този вид плътност. Но тези хора го имаха. Отворен въпрос е: дали контактът с нещо е било причината или не?", коментира Нолан.

За да добиете представа, нека обикновен човек има ниво на плътност, свързаност в този регион, да кажем 1x. Повечето от хората в проучването са имали 5x до 10x и до 15x от нивото на нормалната плътност в тази област. Може да се предположи, че плътността предполага някаква невронна функция.

За няколко от тези лица са били налични ЯМР от предишни години. И тези хора са имали същата особеност отпреди контакта им с UAP, което означава, че това е по рождение.

"Това е инструмент за планиране на цели и подцели, наричан е мозък в мозъка. Това е нещо изключително. Тази област на мозъка участва (отчасти) в това, което наричаме интуиция. Например са изследвани японски шахматисти, докато взимат решение, което би се тълкувало като брилянтно, което не е очевидно, и в този момент тази област на мозъка "светва". Бяхме намерили хора, които притежават това в максимална степен. Това са така наречените високофункциониращи хора. Те може да са пилоти, които взимат решения за част от секундата, служители на разузнаването на място и т.н.", обяснява Нолан.

От около 100-те проучвани пациента около една четвърт от тях са починали от нараняванията си. По-голямата част от тези пациенти са имали симптоми, които по същество са идентични с т. нар. Хавански синдром, предполагаемо предизвикан от акустично оръжие на кубинците. Тогава достъпът на Нолан до архивите е прекратен за тези пациенти, тъй като случаят става обект на националната сигурност и все още не е изяснен.

И все пак остават хора, които са виждали UAP, без да имат Хавански синдром.

Изследователската група на проф. Нолан извършва и задълбочена психологическа оценка на всичките тези хора, за да се уверят, че са стабилни и нямат работа с очевидно заблудени хора.

На въпроса "Има ли нещо, създадено от човека, което може да окаже такова въздействие върху мозъка?". Нолан отговаря:

"Единственото, което мога да си представя е, да са стояли до електрически трансформатор, който излъчва толкова много енергия, че на практика е обгорил отвътре тялото им".

Дълбочина на проникване на йонизиращо лъчение. Кредит: Vice

Нолан разказва на Vice, че е анализирал и около 10 - 12 запазени метални фрагмента от предполагаеми катастрофи на НЛО и заявява, че някои от пробите са „неописуеми“, което води до трудно приеманата възможност да са части от технология, която все още не разбираме.

През 1957 г. на отдалечен бразилски плаж свидетели наблюдават обект, който се движи с изключителна скорост и преди да се разбие в морето, обектът избухва тихо с ярка бяла светлина, изхвърляйки малки части в морето и по плажа. Голям брой парчета са събрани от местни жители, включително рибари. Според тях материалът е с метален вид, но много лек, по това време изглеждал като хартия.

Още тогава Луиза Мария Барбоза, която го подложи на спектроскопски анализ, установява, че металът на фрагмента е магнезий и пише в доклада си:

„Това е магнезий с висока чистота без замърсяване на друг метален елемент. Това не означава, че в пробата няма други метали; те не са намерени в този тест. Това може да се случи, ако характерните линии на замърсяване на други метали са скрити от линиите на спектъра“.

Магнезият не се среща свободно в природата, но влиза в състава на повече от 60 минерала.

Образци материал от Убатуба. Кредит: Garry Nolan

Един от материалите, изследванни от Нолан, е от същото това т. нар. събитие в Убатуба от 1957 г. Той има изключително променени изотопни съотношения на магнезий - около 30 % разлика в съотношенията за магнезий, откриван навсякъде по Земята.

Проблемът е, че няма основателна причина хората да променят изотопните съотношения на обикновен метал като магнезий. Няма различни свойства на различните изотопи, и никъде няма данни в публичната литература от стотиците хиляди статии, няма причина да се направи това.

"Искам да кажа, нека помислим за какво хората използват изотопите днес. В повечето случаи хората използват изотопи, за да взривят нещо - уран или плутоний - или да отровят някого, или да ги използват като индикатор в борбата срещу рака. Но това са много, много специфични случаи. Почти винаги използваме само радиоактивни изотопи. Ние никога не променяме изотопните съотношения на стабилните изотопи, освен може би като индикатор. Това означава, че ако откриете метал, при който изотопните съотношения са променени далеч над това, което обикновено се среща в природата, тогава този материал вероятно е проектиран - материалът е създаден след процес, причинил промяната им. Някой го е направил. Въпросите са кой… и защо?", хвърля предизвикателството Нолан.

Образци материал от Убатуба.  Кредит: Garry Nolan

„Да приемем, че днес нямахме транзистори и падне голямо парче германий, легирано с други елементи или знаете ли, тези малки транзистори. Нямаше да имаме представа за функцията им и щяхме да питаме „защо някой би поставил масиви от германий с тези странни примеси в тях... какво е това нещо?“, коментира пред Vice проф. Нолан.

Засега екипът на проф. Нолан документирате това, което е видял и все още не търси причината.

"Да, това е естественият начин, по който се прави наука. Първо каталогизираме, след това го организираме и след това си казваме: добре, това е подобно на това и това другото е подобно на това, но защо това друго нещо е различно? И тогава, ако имаме достатъчно данни, започваме да търсим причините. Винаги се опитваме да измислим хипотези защо нещо е така. Хипотезите са безброй - те не са доказателство за нищо. Така че, внимавам да не стигна преждевременно до заключение, защото има нужда само от едно опровержение, за да се опровергае една хипотеза. Това е нещото, от което се опитвам да стоя далеч. Имам си свои мисли за това, което предполагам, че се случва и за някои от тях съм много, много сигурен. Приемам и че мога да греша. Макар че в повечето случаи знам, че вероятно съм прав".

Трябва естествено да сме скептични, но както казва професорът по физика Кевин Кнут (Kevin Knuth), тези неща си струва да се проучат. Макар че да сме сами в тази огромна Вселена е самотна перспектива. От друга страна, ако не сме сами и там има някой или нещо по-силно от нас, е не по-малко ужасяващо. За съжаление нито един от отговорите не ни харесва.

Източници:

Stanford Professor Garry Nolan Is Analyzing Anomalous Materials From UFO Crashes, Vice

Stanford Professor Says He’s Been Testing Materials Recovered From UFO Crashes, Fururism

On Events Possibly Related to the ''Brazil Magnesium, Peter A. Sturrock, Stanford University

The Ubatuba Incident – A UFO Exploded in 1957 with Fragments?

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !