Защо ИКЕА иска да пишкате на тяхна реклама

НаукаOFFNews Последна промяна на 13 януари 2018 в 12:45 4191 0

Няма много фирми, които активно ще ви препоръчват да вземете в тоалетната рекламата им, дори и компаниите за тоалетни.

Но ето, че сайтът IFLScience показа най-новата реклама на ИКЕА. И макар идеята да изглежда странно, всъщност е доста находчива.

В своята реклама, поместена в шведското женско списание Amelia, мебелният гигант предлага отстъпка, ако отидете до тоалетната със страницата.

Рекламата всъщност бе техническо постижение. IKEA

Вероятно вече сте се досетили, че ако се освободите върху хартията и сте бременна, ще се покаже код за отстъпка, който ще потвърди, че ​​наистина сте бременна и ще получите на половин цена детско креватче.

Всичко, което трябва да направите е да занесете напоения с урина ваучер в ИКЕА, за да получите намалението. Дали в магазина ще се зарадват да вземат обляния със секретите ви купон, е техен проблем.

Ако не сте бременна, разбира се, просто ще ви остане удоволствието да уринирате върху списание.

Когато тестът разкрие, че сте бременна, се появява цената, която потвърждава, че ще имате бебе и малко по-евтино ще пазарувате. IKEA

Технологията е разработена от шведската агенция Åkestam Holst, създала рекламата, която заяви, че трудната част е свързването на долната част на страницата (където е урината) до областта, където ще се разкрие отстъпката в цената.

"За да се направят интерактивните функции на тази реклама, всъщност трябваше да се направят няколко технически иновации", заявиха пред AdWeek от компанията.

"Лентата за тест за бременност се използва като отправна точка, тя разчита на антитела, които се свързват с хормона на бременността ЧХГ*, което води до промяна на цвета ... внимателният подбор на материали, заедно с контролирания капилярен поток са от решаващо значение за успеха на този проект. Техническите постижения, направени по време на работата с тази кампания, имат потенциала да подобрят медицинската диагностика".

*Хормонът, наречен човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG), се произвежда по време на бременността. Това е хормонът, чиито нива отчитат и уринарните тестове за бременност.

Реакциите на идеята в мрежата са изцяло положителни.

Въпреки че не всички са напълно убедени.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !