Българската A Data Pro е сред финалистите на WealthBriefing European Awards 2018

Компанията се изправя срещу пет от глобалните лидери в сектора в категория „Иновативно клиентско решение“

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 февруари 2018 в 11:31 41848 0

Българската A Data Pro, една от водещите европейски компании в областта на обработката и анализа на данни, е сред финалистите на WealthBriefing European Awards 2018 в категорията „Иновативно клиентско решение“. Компанията участва в конкурса с решение за управление на риска и съответствието, автоматично извличащо детайлна контекстуална информация от неструктуриран текст относно лица и компании от особен интерес. Проектът е разработен от Identrics – звеното на A Data Pro за проучване и разработване на изкуствен интелект, и в момента е в пилотна фаза.

Представяйки най-добрите по рода си доставчици в глобалното частно банкиране, управлението на благосъстоянието и общностите на доверените съветници, конкурсът цели да отличи компании, екипи и отделни личности, които според престижното жури са „демонстрирали иновативност и високи постижения през 2017“.

„Номинацията за нас е признание за постиженията на екипа – тя е доказателство за визионерството на A Data Pro и отдадеността на екипа през последната година,“ коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro. “Изкуственият интелект и автоматизацията са изключително конкурентен сектор, с висок потенциал за разработване на приложения във финансовата сфера. Вярваме, че решението на Identrics може да е повратна точка за индустрията и за нас е голяма чест да сме класирани сред най-добрите,” добави той.

Стивън Харис, изпълнителен директор на ClearView Financial Media и издател на WealthBriefing, първи поздрави компаниите финалисти. Той сподели: „Компаниите финалисти са достойни състезатели и бих искал да изкажа моите най-сърдечни поздравления към тях. Наградите са оценявани на база на подадените кандидатури и отговорите на редица специфични въпроси с фокус върху клиентското изживяване, а не върху количествени измерители на изпълнението. Това е отличаващият и, вярвам, неоспорим измерител.“

Победителите ще бъдат обявени на гала вечеря на 26 април в административната сграда на Лондонското Сити, Гилдхол.

За A Data Pro

A Data Pro е компания, специализирана в обработката и анализ на информация и данни, предлагаща цялостен и индивидуален подход в управлението на риска, съответствието, медийния мониторинг и анализ и автоматизираните решения. С повече от 20 години присъствие на пазара и екипа от над 400 специалисти, владеещи над 40 езика, портфолиото й включва клиенти от всички водещи индустрии в над 80 държави. Съчетавайки човешкия интелект с последните технологии, компанията е пионер в разработването на услуги с висока добавена стойност

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !