Първоаприлски шеги на астронавтите в космоса (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 01 април 2020 в 08:14 8932 0

Днес е Денят на шегата (и на лъжата) 1 април, което означава, че вероятно ще бъдете бомбардирани с опити да ви подведат от хората около вас. Но не мислете, че това се случва само на земята - астронавтите също не се отказват от подобни шеги.

Една селекция от номера, които астронавтите са си погаждали на борда на Международната космическа станция (МКС) и другаде, представя сайтът IFLScience

1. Непредвидена разходка в космоса

В Деня на шегата, април 2010 г. трима астронавти на борда на МКС изпратиха снимка от външната страна на купола до мисията за контрол.

Въпреки ужасяващата липса на кислород, топлина и всичко, необходимо за поддържането на живот, изразите на лицата им предполагат, че се чувстват доста добре.

Тримата шегаджии са астронавтът Тимоти Креймер, японецът Соичи Ногучи и космонавтът Олег Котов.

2. Опакован астронавт

През 2017 г. астронавтът на НАСА Пеги Уитсън , на борда на МКС, решава да поуплаши руския екипаж. Няма много места, където да се скриеш в такова тясно затворено пространство, затова тя потърси помощта на астронавтите Робърт Шейн Кимбро (NASA) и Тома Песке (ESA), за да я опаковат в чанта за товари.

Космонавтите очевидно са били доста изненадани, когато разбират, че липсва един американски астронавт. 

3. Космическа горила

Еднояйчният близнак на астронавта на НАСА Скот Кели - да, те все още са идентични близнаци - Марк, организира може би най-координираната космическа шега в историята. Изпращайки костюм на горила до брат си, който е на МКС. Скот бързо го облича и се скрива в друг контейнер.

Когато  астронавтът на ЕКА Тим Пейк го отваря, появява се космическа горила и както е документирано от някои славни официални видеозаписи на НАСА - горилата преследва британския астронавт из МКС.

Някои коментатори от онова време зададоха въпроса дали това е най-добрият начин да се използва времето и парите от космическата агенция, но все пак, може би си струва за един от най-смешните епизоди на МКС.

4. Призрачната жена

На 10 септември 1973 г. астронавтите на борда на вече несъществуващата станция Skylab започват да чуват женски глас през интеркома. От Хюстън също го чуват и за миг всички се стресват - има само мъже астронавти на борда на Скайлаб по онова време, така че от къде идва този глас, който говори за готвене и че вижда горски пожари от космоса?

Оказва се, че астронавтът Оуен Гариот е записал съпругата си по време на разговор предишната вечер и я е помолил да прочете някои предварително подготвени изречения, записани с паузи, за да се вмъкне отговорът на Хюстън.

Появата на този глас означаваше, че жена астронавт се е промъкнала на борда и участва в този изненадващ разговор.

Когато се сблъска с напълно разбираемото "коя си ти" от центъра за контрол на полета, безтелесният глас реагира точно като се идентифицира като Хелън Гариот, което повдигна повече въпроси, отколкото отговори, докато не се разкрие истината.

- Е, виждам, че момчетата се носят към мен и трябва да се оттегля - казва Хелън, прекратявайки предаването. - Не би трябвало да говоря с теб.

5. Извънземната изненада на Нийл Армстронг

По време на историческото, бележещо нова ера първо кацане на луната през юли 1969 г. милиарди наблюдаваха от Земята как Нийл Армстронг и Бъз Олдрин подскачаха на лунната повърхност. По време на един от периодите, в които комуникацията бе прекъсната Армстронг решава да си направи шега на Олдрин.

Държейки пластмасова маска на извънземно в костюма си, той се промъква крещейки зад колегата си. Олдрин е толкова изненадан, че се спъва и пада.

Е, наистина това е лъжа, но все пак - днес е Първи април!

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !