Роботът Valkyrie на НАСА се учи да танцува (видео)

Целта е машината да бъде научена да се движи устойчиво

Александър Александров Последна промяна на 03 декември 2015 в 14:12 6063 0

Новият робот Valkyrie на Американската аерокосмическа агенция NASA може би някой ден ще се разхожда по марсианската повърхност. Днес обаче човекоподобната машина се занимава с далеч по-приятни неща като … танци.

Целта на инженерите от NASA е симулирайки различни танцови стъпки всъщност да научат робота да се движи устойчиво. В ново видео, разпространено от агенцията, се вижда как той прави поредица от танцови стъпки и разнообразни движения на музикален фон. Сред тях има и някои доста сложни за повечето хуманоидни роботи движения, като например балансиране на един крак.

Онези, които са виждали други роботи, включително някои от най-популярните японски машини, да се опитват да правят това, вероятно ще се впечатлят колко добре се справя Valkyrie. Очевидно е, че той няма проблем да стъпва на един крак и да прави сложни движения със своите механични крайници, при това доста грациозно.

Първоначално моделът е бил създаден с цел да работи в райони на бедствия и промишлени аварии, но от NASA съобщиха, че вероятно той ще бъде използван и в космически мисии, тъй като е способен да издържа на екстремни условия.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !