Ще можем да покорим Еверест във виртуалната реалност (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 17 ноември 2015 в 07:21 27333 0

Две исландски студия за виртуална реалност и визуални ефекти Sólfar Studios и RVX обявиха старта на уникален съвместен проект за създаването на точен модел на връх Еверест с текстури с висока резолюция.

Разработката ще бъде готова през 2016 г., съобщи уебсайтът на студио Sólfar.

За да се създаде модел на планината са използвани повече от 300 хиляди снимки с висока резолюция. Разработчиците отбелязват, че за удобно движение по виртуалния Еверест е нужна видео карта с капацитет не по-малко от GeForce GTX 970 GPU.

VR-приложението няма да е игра в истинския смисъл на думата. Правилата на EVEREST VR са прости. Подготовка за експедицията в базовия лагер, ще прекосите ледопада Кхумбу, осемхилядника Лхотце, ще минете през Стъпалото на Хилари и най-накрая ще покорите връх Еверест. Приложението ще остави усещането за преживяване, сякаш сте били там. Ще се научите да уважавате планината и ще оцелеете при тази среща.

"В тази VR експедиция, обединявайки сили с RVX, нашата мисия е да изградим цялостно усещане какво е чувството да се покори връх Еверест, един епичен подвиг, който повечето от нас никога не ще опитат в реалния свят", заяви Kjartan Pierre Emilsson съосновател на Sólfar. "Чрез комбинирането на несравнима визуална реалистичност с възможностите за игра и интерактивност, EVEREST VR ще ви потопи в една виртуална реалност, едновременно усещана като реална и емоционално зашеметяваща".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !