Стартира национален шампионат по гейминг (снимки)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 19 май 2015 в 14:02 67431 0

Кредит ОFFNews

Световният гигант в организирането на гейминг събития ESL (Electronic Sports League) ще организира у нас национален шампионат, който стартира още този месец с квалификационен кръг.

Игрите, в които ще се състезават геймърите, са League of Legends, CS:Go и Hearthstone.

Наградният фонд, който са подготвили организаторите от ESL Bulgaria, е 11 000 лева. Парите ще бъдат поделени между финалистите в края на турнира.

На пресконференция днес Мартин Кадинов, регионален мениджър на ESL за Югоизточна Европа, изрази своето убеждение, че финалите у нас могат да са на световно ниво и даде за пример полския град Катовице. Там през месец март се проведоха световните финали по LoL, CS:GO, Hearthstone и Starcraft II.

Така непретенциозният малък град с 50-хилядно население се превърна в световна гейминг столица. Хиляди гледаха на живо в залата финалите, а стотици пъти повече наблюдаваха най-добрите в е-спорта пред компютрите онлайн.

Финалите на националния гейминг шампионат ще бъдат в края на септември в два последователни дни. Преди това ще се проведе и квалификационната фаза през август, която ще излъчи най-добрите. Повече информация за началото на турнира може да видите на този линк

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !