Човек се опита да си направи селфи с мечка и загина (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 07 май 2018 в 00:00 20828 0

Индиец трагично загина, след опит за селфи с мечка, съобщи IFLScience.

Прабху Бхатара, таксиметров шофьор от Пападаханди , Индия, е нападнат до смърт, след като се е приближил до животното, съобщава The Independent .

Той спира своя SUV, за да отиде до тоалетна и забелязва животното. Въпреки че пътниците го предупреждават да не се доближава до мечката, той се приближава твърде много и се опитва да си направи снимка с нея и е нападнат.

"Бездомно куче се опитало да се бие с мечката, но не успява да спаси човека", разказва Metro. "Горските в крайна сметка упояват мечката, за да могат да стигнат до тялото му".

Свидетели разказват, че мечката е пиела от езерото, когато шофьорът на таксито се е приближил.

"Бхатара умира на място - пояснява един от горските. - Мечката е лекувана от нараняванията й.

Вижте видеоклипа на инцидента, но ви предупреждаваме, че кадрите са стресиращи.

 

Приближаването до диви животни по този начин винаги е лоша идея. Мечките са изключително непредсказуеми и ако се чувстват застрашени, могат да нападнат.

"Да видите мечка е вълнуващ момент, че е важно да се помни, че мечките в националните паркове са диви и могат да бъдат опасни", отбелязва Националната паркова служба на САЩ. "Поведението им понякога е непредсказуемо, макар че рядко нападат хора, причинявайки им сериозни наранявания и смърт."

Въпреки че може да изглеждат дружелюбни, все пак са диви животни. В Индия се смята, че средно един човек умира всеки ден от нападение от диво животно. Бъдете внимателни и не правете нищо, което да ги дразни. Не струва да си направите селфи като излагате на опасности себе си или животното.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !