Дни на отворените врати в Института по инф. технологии днес и утре

Наука OFFNews Последна промяна на 15 януари 2016 в 10:26 2689 0

Институтът по информационни и комуникационни технологии (ИИКТ) на БАН организира Дни на отворени врати на 15 и 16 януари.

Целта са заключително демонстрации на резултатите по проект AComIn "Съвременните пресмятания в полза на иновацията", който е финансиран по Седма рамкова програма на Европейската комисия през 2012-2016.

Откриването е днес от 10:00 часа в блок 25а. Блок 2 е другото място, където ще се провеждат демонстрациите.

Чрез постери ще бъдат показани научните постижения на проекта, включително резултати на чуждестранните пост-докторанти в AComIn, на гостуващи професори и млади учени от института, а също и патентни предложения. Също така ще бъдат показани иновативни прототипи, създадени с използване на уредите в т. нар. "Умна лаборатория": индустриален томограф, 3D скенер, 3D принтер, 3D видео-стена, термокамера, бърза камера, акустична камера и лазерен грануломер, както и звукозаписно студио.

Резултатите, постигнати по проекта AComIn допринасят за разработване на нови материали, повишаване на енергийната ефективност и опазване на околната среда, както и за създаване на интелигентен транспорт, подобряване на здравеопазването, образованието и качеството на живот, опазване на културното наследство чрез цифровизация, създаването на нови системи за автоматична обработка на български език и реч.

Поради присъствието на чуждестранни учени откриването в петък, 15 януари 2016 г., ще е на английски език, както и част от демонстрациите, представени от чуждестранните пост-докторанти в проекта AComIn. В събота, 16 януари 2016 г., повечето презентации са на български език.

Може да се запознаете с програмата на демонстрациите през двата дни тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !