02 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Дронове в "Музейко" с Максим Ешкенази

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 15 май 2019 в 16:01 12730

До края на месец май дроновете ще продължат да кръжат и да вълнуват младите откриватели в специално оборудваното пространство за новаторски идеи и творчески решения в Музейко. Дейността ДРОНОВЕ е част от „Летящи машини“ - първата тема в Maker Space, която предлага възможност на посетителите да проектират свой глайдер и да научат защо издигането в небето продължава да вълнува и до днес.

На 26 май ДРОНОВЕ ще срещне почитателите на новите технологии с най-запаления диригент по летящите машини - Максим Ешкенази. От 14:00ч. до 15:00ч. в неделния ден децата ще открият какви инструменти трябват, за да се сглоби рамката на един дрон и ще изпробват как функционира електрониката в тях. Най-важното е, че всеки ще има възможност да греши и да потърси сам правилния подход в сглобяването. Така малките разработчици ще тренират своята прецизност и ще добиват сигурност в своите възможности, докато играят.

В рамките на първата година Maker Space в Музейко представя 4 теми, които обогатяват познанията на деца и тийнейджъри чрез индивидуални или екипни проекти. Всеки, който желае да работи върху по-сериозно начинание, може да посети отново собственото си “работно място” и да довърши идеята си с помощта на Музейковците. Зададените от пространството теми позволяват новаторски подход за всеки млад визионер, който желае да експериментира в модулите „Летящи машини“, „Анимация“, „Супер герои“, „Конструирай бъдещето“.

Мaker Space в Музейко се реализира с подкрепата на Bosch, Аmerican English Academy и b2n.

Посещението на Maker Space е включено в цената на билета за индивидуално посещение в Музейко. Пространството щe бъде отворено за всеки посетител на Детския научен център от вторник до неделя между 11 и 17 ч.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.