Фалшиви ваксини на Pfizer са открити в Мексико и Полша

Ваня Милева Последна промяна на 22 април 2021 в 09:26 1994 0

Кредит Pixabay

Разкрити са фалшиви коронавирусни ваксини като първите два случая са в Мексико и Полша, съобщи фармацевтичният гигант Pfizer в сряда.

Съобщава се, че в Мексико около 80 души са платили по 1000 долара на брой за инжекция, която се рекламира като ваксина на Pfizer за COVID-19, според Wall Street Journal. В Полша мъж с флакони с препарат против бръчки, го продава като ваксина.Той е бил арестуван преди да започне да прави инжекции, съобщават местните власти пред WSJ.

„Pfizer идентифицира фалшиви версии на своята ваксина COVID-19 в Мексико и Полша", се казва в изявлението. „Ние сме наясно, че в този тип среда - подхранвана от лекотата и удобството на електронната търговия и анонимността, предоставена от интернет - ще има нарастване на разпространението на измамите, фалшифицирането и друга незаконна дейност, що се отнася до ваксините и лекарствата срещу COVID-19". 

В изявлението се подчертава, че „не се продава законна ваксина онлайн" и се казва, че компанията работи с „правителства, правоприлагащи органи, доставчици на здравни услуги и други за борба с тази незаконна търговия".

Интерпол съобщи, че е конфискувал хиляди флакони с фалшива коронавирусна ваксина при акции по-рано тази година в Южна Африка и Китай. 

Източник: Fake COVID-19 vaccines have been discovered by Pfizer in Mexico and Poland, Business Insider

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !