Гледайте на живо речта на Илон Мъск на конгреса по астронавтика (стрийм, видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 27 септември 2016 в 20:05 3944 0

Кредит rgscomputing.com

Днес, 27 септември, Илон Мъск ще произнесе реч пред Международния астронавтика конгрес в Гуадалахара, Мексико, с която ще съобщи за намерението си да колонизира Марс.

Една амбиция, достойна за него - един от визионерите на нашето време. Марс е дългогодишна мечта на Илон Мъск и част от мисията на компанията SpaceX. Още през януари тази година в Хонг Конг на StartmeupHK 2016 Мъск обеща да опише архитектурата на ракетата Mars Colonial Transporter (MCT) за изграждане на колония на Марс.

Очакваме сега да чуем подробности как ще осъществи плановете си.

Гледайте на живо стрийма от 21:30 бългaрско време.

Мъск вече даде някои знаци за намеренията си. Известно е, че има ключови части от хардуера, с който иска да закара заселници на Червената планета, включително масивна ракета и космически кораб за превоз на пътници и товари, пише The Verge 

Късно в неделя вечер, 26 септември, Мъск показа тестовете на новия мощен двигател Raptor, който може би ще осъществи амбициозната цел за полети до Марс. SpaceX проведе първия си тест с пълен капацитет на двигателя Raptor, който се очаква да бъде също толкова мощен, колкото основните двигатели, които извеждаха космическите совалки. Ако всичко върви по план, множество двигатели Raptor ще докарат първите заселници на Марс.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !