29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Компании се впускат в търсене на млади таланти на BEW 16

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 22 февруари 2016 в 10:17 38040

Oт 15-ти до 25-ти март ще се проведе инженерното състезание BEW`16 в ТУ-София и ХТМУ, организирана от BEST (Board of European students of technology) и неговия български клон. Форматът ще предизвика студенти да решават казуси, зададени от водещи компании в сферата на телекомуникациите, компютърните науки, електрониката, енергетиката, хранителната промишленост и други.

Откриването ще бъде в зала "Професор Асен Златаров" в ХТМУ a, закриването ще бде в ТУ-София.

Във всяко състезание се включват няколко отбора студенти, които имат възможността да покажат знанията и уменията си в реални практически задачи. Повече от 150 студенти всяка година имат шанса да покажат потенциала си пред водещите компании в България и да получат предложение за работа или стаж.

BEW`16 ще започне с официално откриване на 15.03.16, където всяка компания ще се представи пред участниците. През останалите работни дни ще бъдат проведени и състезанията, като по-голямата част от тях се случват в реална работна среда – офисите на компаниите.

На 25.03.16 ще бъде официалното закриване, което включва награждаване на участниците и Companies` night – кариерен коктейл, в който всички студенти могат да разговарят с представители на фирми в неформална обстановка. Премахвайки бариерата на официалните кариерни събития, те ще могат да се осведомят за всички възможности, които предлагат партньорите на BEST Sofia.

Компаниите, които ще се включат на BEST Engineering Week 2016 са: Aurubis, Interoute, Unicredit Bulbank, Ontotext, Liebherr, SAP, Melexis, Visteon, LEM и Vivacom.

Регистрацията е до 07.03.2016 и е безплатна на този линк.

BEST Sofia e част от международната студентска организация BEST – Board of European Students of Technology.

Едни от целите, които си поставя организацията, са както да развива студентите извън лекционните зали, така и да създаде пряка и ефективна връзка между тях и бизнес средата, която ги очаква след университета. BEST Sofia постига тези цели, чрез ежегодното издание на BEST Engineering Week.

 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.