01 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Международна научна конференция "Кризи, устойчивост и трансформация" е организирана от СУ

Кризи, устойчивост и трансформация

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 ноември 2022 в 08:11 6780

Стопанският факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски“ организира XXIII годишна международна научна конференция на тема "Кризи, устойчивост и трансформация" от 25 до 27 ноември 2022 г.

Официалното откриване на научния форум ще се състои в Аулата на Софийския университет на патронния празник на Университета – 25.11.2022 г. от 18 часа. В него ще вземат участие Илия Лингорски – член на УС на БНБ и Любомир Ноков – Изпълнителен директор на harmonica, част от Био България ООД.

На 26 ноември в рамките на осем паралелни сесии ще се обсъждат теми насочени към условията за влизането на България в еврозоната и очакванията от този акт; ефекти от кризите върху бизнеса (войната в Украйна, COVID-19, Брекзит и др.); финансова икономика; приложения на AI и ML в бизнеса и икономиката; корпоративно управление; иновации и индустрия 4.0; поведенческа икономика и поведенчески изследвания; устойчиво управление и др.

Освен учени от Стопанския факултет на СУ и други български университети, в научния форум ще вземат участие представители от водещи чуждестранни университети - Университет Рединг (Великобритания), Университет Линкълн (Великобритания), Университет Пари-Сакле (Франция), Университет Бон (Германия), Университет Кьолн (Германия), Университет Гьоте Франкфурт (Германия), Университет Заарланд (Германия).

Предвидена е и пленарна сесия, в която да се представят предизвикателствата и възможностите за успешно партньорство между образованието и бизнеса по пътя към устойчивост и трансформация.

Специален фокус в програмата е поставен върху младите изследователи. В деня на откриването е предвиден онлайн семинар за услугата Early Birds на СУ „Св. Климент Охридски“, насочена към подпомагане на младите учени и докторанти да публикуват в списания, включени в Web of Science. Към Стопанският факултет има видим интерес от страна на чуждестранни докторанти.

Предвидени са три панела в рамките на международния проект за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, в които докторанти и постдокторанти ще представят резултати от свои изследвания и ще получат насоки от водещи експерти за подобряване на изследователската методология, методите за анализ и възможностите за изготвяне на публикации във водещи научни издания.

Като съпътстващо събитие на конференцията е предвидено Докторантско училище по Приложение на динамично-стохастичните модели на общо равновесие, което ще се проведе на 23 и 24 ноември 2022 г. и ще се ръководи от проф. Александър Михайлов от Университет Рединг.

Освен от Стопански факултет и проекта SCHOLARNET, конференцията е подкрепена от Българската финтех асоциация и ESG Lab при Стопански факултет на СУ, а кетърингът ще бъде осигурен от foodObox – стартъп компания с мисия да намали разхищението на храна в глобален план.

Повече информация можете да намерите на официалната страница на конференцията.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.