Oстават 10 дни до финала на „Проект ЕКО”, даващ възможност на младите да променят средата, в която живеем

На 30 юли приключва приемането на проекти, свързани с три наболели екологични проблема

НаукаOFFNews Последна промяна на 20 юли 2020 в 07:23 1530 0

Кредит Проект ЕКО

Първото издание на „Проект ЕКО” – конкурсът на младите, в който те сами намират решения на наболял екологичен проблем в България – е почти към своя край.

Остават 10 дни до последната дата (30 юли), на която участниците между 15 и 30 години могат да изпратят своите свежи идеи на някоя от следните теми: запазване чистотата на въздуха след COVID-19, пренасочването на отпадъци и чистота на българските плажове.

Предложенията могат да бъдат подавани чрез платформата https://projecteco.eu, като участниците могат да се включат с разработки и по трите теми.

Междувременно, представители на трите неправителствени организации, подкрепили проекта: „Грийнпийс”-България, „За земята” и ОЦОСУР – проведоха три уебинара, в които засегнаха няколко ключови момента от изискванията към кандидатите, както и малко познати факти за работата си.

Меглена Антонова от „Грийнпийс” изтъкна, че именно първите стъпки, които и граждани, и управляващи ще предприемат след края на пандемията, ще са от ключово значение за запазване чистотата на въздуха. Допълни, че в България междусекторните усилия са най-успешни.

Всички кандидатури ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от създателите на конкурса и от представители на компаниите, поели нелеката задача да реализират отличените проекти. Победителите във всяка една от категориите ще бъдат обявени на 15 август на платформата на „Проект ЕКО”.

„Проект ЕКО” се ражда по идея на 20-годишния Ивайло Цочев, който от няколко години се занимава с организацията на събития и инициативи, свързани с екология и устойчив бизнес. Неговата фирма Нулев отпадък е насочена именно към популяризирането на комплекти за природосъобразен начин на живот.

Природата следва свои правила, пред които сме безсилни, когато изберем да бъдем нейни врагове. А създаването на екологична култура в едно общество зависи най-вече от вярата – в собствените възможности и в младите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !