28 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Пиърс Броснан към военноморските сили на САЩ: Спрете да убивате китове! (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 11 август 2015 в 12:27 45830

Известният актьор Пиърс Броснан на страниците на The Huffington Post е излязъл с призив до президента Обама да се спрат ученията на военоморския флот, които убиват и увреждат китове и делфини.

Публикуваме със съкращения емоционалния му пост:

Най-мощният флот в света отказва да защити китовете и делфините по време на учения. Въпреки всичките си ресурси, иновации и ефективност, Военноморските сили на САЩ декларират, че трябва да приемем факта, китове, делфини и други морски бозайници ще бъдат увредени 31 милиона пъти през следващите пет години при рутинни учения с мощен сонар и взривни вещества край Хавай, Южна Калифорния, Мексиканския залив и Атлантическото крайбрежие. Трябва ли наистина да приемем, че близо 1000 китове може да умрат, а повече от 13 000 ще бъдат сериозно ранени?

Трябва ли китове и делфини да бъдат подложени на оглушителен шум, който ще доведе до временна и / или трайна загуба на слуха на повече от 3.5 милиона екземпляра? За видове, които зависят от слуха си, за да оцелеят - да намерят храна, да мигрират и да общуват, загубата на слуха може да бъде катастрофална. Както бе отбелязал един учен, глухият кит е мъртъв кит.

Аз отхвърлям позицията на Военноморските сили и искам от президента Обама като главнокомандващ да спре това безумие.

Ето защо аз ще работя съвместно със Съвета за защита на природните ресурси (Natural Resources Defense Council) за да се осветли касапницата, която е на път да се развихри в нашите океани и да се се засилят гласовете на тези, които вярват, че просто няма причина китовете да страдат и умират по време на рутинни учения. Флотът разполага със средствата да се гарантира националната ни сигурност и да защити морските бозайници в същото време. Вечните извинения на флота "правим достатъчно" и "не можем да направим повече" нямат смисъл.

В подкрепа на тази кампания е следния видеоклип.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.