„Проект ЕКО” – конкурсът, в който младите вземат нещата в свои ръце

Темз Арабаджиева Последна промяна на 05 юни 2020 в 15:34 3078 0

На 10 юни 2020 г. стартира първото издание на „Проект ЕКО” – конкурсa на младите, в който те сами намират решения на наболял екологичен проблем в България.

Инициативата има за цел да срещне нови и свежи идеи с добрите практики на някои от водещите компании у нас. Тя ще стартира само след няколко дни, а в него могат да се включат участници на възраст между 15 и 30 години. Задачата им ще бъде да разработят решение за актуален екологичен проблем в България. Това решение трябва да е приложимо, функционално и икономически обосновано.

„Проект ЕКО” е подкрепен от „Грийнпийс”-България, „За земята” и ОЦОСУР. Идеята за създаването му е дело на 20-годишния Ивайло Цочев, който от няколко години се занимава с организацията на събития и инициативи, свързани с екология и устойчив бизнес.

Неговата фирма Нулев отпадък България е насочена именно към популяризирането на комплекти за природосъобразен начин на живот.

Скоро на сайта https://projecteco.eu ще бъдат обявени пълните условия на конкурса, наградите, темите, свързани с проекта, както и партньорите, които ще имат нелеката задача да реализират спечелилите проекти.

За да говорим за „утре”, днес трябва да говорим и за „еко”. Защото природата следва свои правила, пред които сме безсилни, когато изберем да бъдем нейни врагове. А създаването на екологична култура в едно общество зависи най-вече от вярата – в собствените възможности и в младите.

Защото понякога добрите идеи имат нужда от подкрепата на опита.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !