06 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Проучване: Любителите на горчивото кафе имат садистични наклонности

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 октомври 2015 в 13:13 70544
Снимка: www.trendhunter.com

Психолози от университета в Инсбрук (Австрия) са свързали пристрастяването към горчивите храни, по-специално към горчивото кафе, с наличието у даден индивид на психопатични наклонности.

Резултатите от техните изследвания са публикувани в списание Appetite.

Психолозите са показали връзка между честата консумация на горчиви храни (като кафе и тоник) със склонността на хората да манипулират другите, дори с качества като садизъм и нарцисизъм, разказва Independent.

В хода на проучването са изследвани предпочитанията към различни храни - сладки, солени, горчиви, кисели на около 500 мъже и жени. По-специално, изследователите са били помолени да оценят вкуса на храни като шоколадова торта, бекон, оцет и репички по скала от шест позиции, вариращи от отвращение до пристрастяване към продукта.

След това участниците са били помолени да попълнят 4 въпросници. Първият от тях позволява да се измери нивото на агресия, вторият - желанието да манипулират другите и нарцисизма, третият е тест за екстровертност, дружелюбност, съзнателност, невротизъм и интелигентност и четвъртият - степента на проява на садистични наклонности.

Освен, че установили връзка между предпочитанието на горчиви храни и склонността към садизъм и нарцисизъм, психолозите показали, че хората с нагласа за отзивчивост и сътрудничество не харесват храна с горчив вкус.


vmv 13.10 2015 в 17:00 4
+ 9
- 0
Предписва се на Юнг:

"Покажете ми един нормален човек и ... веднага ще го излекувам!"
Лопе де Вега 13.10 2015 в 16:04 3
+ 3
- 0
Дедо попе, никъде не съм се писал нормален. Та ще ме прощаваш, но съм напълно съгласен с теб, без това да променя скромното ми възражение.

Поздрав!
поп Дръвчо 13.10 2015 в 14:18 2
+ 14
- 0
Лопе, според психологията няма нормални хора. Има само такива с неуточнена диагноза.
Лопе де Вега 13.10 2015 в 13:50 1
+ 8
- 2
Тези "психолози" са си купили дипломите. Аз попадам почти 95% в групата на садистите според тяхното уж изследване и нямам нито един от приписаните ми недостатъци. Глупости!!!

Поздрав!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.