"Резервно копие на човечеството" ще лети към звездите (видео)

Смел проект ще изпрати с лазер към звездите чипове с ДНК

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 юли 2016 в 14:18 25537 1

Кредит Directed Energy Propulsion

Всички книги, писани някога, човешката генетична информация и още много данни, които ни определя като, вид скоро може да бъдат изпратени с лазерни лъчи към далечни екзопланети.

Сензационният проект за изпращане на чипове с човешкия генетичен код и всякаква информация и послания на човечеството с лазерно задвижвани апарати към звездите събира средства чрез кампания в Kickstarter, съобщава Space.com.

Съосновател на проекта е Филип Лубин (Philip Lubin) от Университета на Калифорния. Неговите разработки бяха основата на проекта на Юри Милнер, руски мултимилионер и филантроп, и Стивън Хокинг обявен по-рано тази година и за който ще отделят 100 млн долара за космически кораб с лазерно задвижвано платно, който да достигне най-близката звезда, Алфа Кентавър, само за 20 години. 

Идеята на новият проект на Лубин, наречен "Гласовете на човечеството", който също ще използва лазерно задвижване, е да се изпрати информация в "космическия облак" в случай, че нещо ужасно се случи на Земята и нейните обитатели. Така "човечеството ще се завърне отново", според екипа водещи учени, които стоят зад проекта.

"Нашата дългосрочна цел е да се изпрати човечеството към звездите първо с лазерно предавани данни и след това с космически кораби, задвижвани с насочена енергия, които да носят със себе си данните като емисари от Земята," пише екипът. 

Чиповете ще тежат само 1 грам. Такива чипове могат да бъдат носители на цялото съдържание на Библиотеката на Конгреса, видео послание от всеки жител на Земята или почти всякакъв вид данни.

"Нашата първа финансова цел е да съберем $ 30 000, за да поставим вашите данни на специален космически кораб, който да стартира през 2017 г., първоначално в ниска околоземна орбита, а след това за по-далечни мисии до Луната, Марс, и така нататък."

След като се достигне тази цел, организаторите възнамеряват да увеличат сумата на 100 000 долара и тогава да изградят комплекс наземни лазери и роботизиран телескоп, който да изпраща данни по поръчка към определена цел в космоса по желание на поръчителя.

"Тогава ще можем да с кодиран лъч да изпращаме данни към звездите, които да пътуват със скоростта на светлината във Вселената".

"Ние искаме да направим резервно копие на човечеството, това не е шега - ние искаме да направим точно това", заяви Лубин пред Space.com.

"В известен смисъл ние ще направим "резервно копие на човечеството", използвайки Вселената като наш "облак". Който подкрепи проект в Kickstarter, ще могат да изпратят свои собствени съобщения и дори ДНК в космоса.

"Кампанията "Гласовете на човечеството" е за да даде глас на цялото човечество и да увековечи тези гласове." - заявява екипът в Kickstarter.

Преди време, след оповестяването на проекта Хокинг-Милнер, руският астрофизик, д-р на физико-математическите науки, Борис Щерн, на страниците на "Троицкий вариант", каза, че подобни проекти "смъкват науката до нивото на евтина пропаганда", а Милнер и Хокинг заслужават "двойка по физика".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12830

1

Traian Savov

21.07 2016 в 07:31

Тези хора съвсем напълно, тотално, изтрещяха или трябва да се усвоят едни кинти!!! е логическото обяснение..