Ричард Брансън заяви, че до юли ще лети до космоса

НаукаOFFNews Последна промяна на 11 февруари 2019 в 00:00 2699 0

Кредит phys.org

Ричард Брансън заяви, че е инвестирал повече от един милиард долара в Virgin Galactic през последните няколко десетилетия.

Британският милиардер Ричард Брансън планира да пътува до космоса в рамките на следващите четири или пет месеца на борда на собствения си космически кораб Virgin Galactic, съобщава phys.org.

"Моето желание е да полетя за 50-та годишнина от кацането на луната, това е, над което работим", заяви ръководителят на Virgin group в кулоарите на едно събитие, за да почете Virgin Galactic в Аерокосмическия музей във Вашингтон.

Американската мисия на Аполо 11 кацна на Луната на 20 юли 1969 година.

Virgin Galactic е една от двете компании, заедно с Blue Origin, с намерение да изпрати пътници в космоса - макар и едва само за няколко минути.

И двете компании искат да изпратят стотици или хиляди хора на такива кратки "суборбитални" полети, което означава, че няма да бъдат достатъчно високо, за да обиколят Земята.

Тези мисии ще бъдат по-кратки и по-достъпни от планирания проект на SpaceX за изпращане на японски милиардер на Луната до 2023 година.

Virgin Galactic прелетя на 80 км над земята, граница, която САЩ считат за граница на космоса, за първи път през декември (международният консенсус е 100 км).

Космическият кораб на Virgin Galactic, наречен SpaceShipTwo, се командва от двама пилота.

За да излети, той се пуска от самолет-носител като бомба, след това стартира собствения си двигател, за да полети право в небето, като в крайна сметка се изкачи достатъчно, за да се види кривината на Земята.

Корабът завива и се спуска естествено, плъзгайки се обратно към първоначалната си точка на излитане, Mojave Air и Space Port в Калифорния.

Той ще може да превози шест пътника заедно с двата си пилота.

Брансън вече обяви дати за първото си пътуване в космоса, въпреки че вече го е правил, без да се случи пътешествието.

Но този път бизнесменът твърди, че подготовката е в крайния си етап.

"До юли трябва да направим достатъчно тестове", казва той.

Но този път Брансън не иска да дава обещания, които не може да изпълни:

"Трябва да изчакам екипа ни да каже, че са 100% доволни. Не искам да ги притискам", заяви той, „но смятам, че ще бъдем готови за клиентите си до края на годината”.

Брансън сподели пред AFP, че Virgin Galactic му струва 35 милиона долара на месец. Преди това той заяви, че е инвестирал повече от един милиард долара в начинанието от 2000 година.

Според Брансън следващият тестов полет на SpaceShipTwo е планиран за 20 февруари, в зависимост от метеорологичните условия.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !