07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

СУБ обявява конкурс за високи научни постижения 2020: Направление "Научни постижения в дисретации"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 01 септември 2020 в 11:40 42540
Снимка: СУБ

Eжегодният Конкурс за високи научни постижения на СУБ през 2020 г. ще се проведе само в направление „Научни постижения в дисертации“.

В него могат да участват млади хора (до 35 години, ненавършени към датата на подаване на документите), успешно защитили своите дисертации за образователната и научна степен „доктор“ през второто полугодие на 2019 г. и първото полугодие на 2020 г., независимо от това дали са или не са членове на СУБ. Дисертациите трябва да имат съществен научен принос, посочен и обоснован от всички членове на научното жури в техните рецензии и становища.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят в СУБ до 30 септември 2020 г. заявление със свободен текст, кратка автобиография и по 1 екземпляр от дисертацията на хартиен носител, автореферат, справка за авторски претенции за научен и научно-приложен принос и ксероксно копие на рецензиите и становищата. В интерес на участващите в конкурса е представянето на публикации, свързани само с темата на дисертацията.

Победителите ще бъдат удостоени с грамота, като един от тях ще бъде предложен за наградата на фондация „Еврика“. След приключване на конкурса дисертациите, рецензиите и допълнително приложените материали се получават от техните автори. Организаторите на конкурса поемат ангажимент за отговорно пазене на документите само за шестмесечен срок от обявяването на резултатите.

По традиция резултатите от конкурса и връчването на отличията се извършва на Тържественото събрание в столицата, посветено на 1 ноември – Деня на народните будители и българските учени. Наградата „Еврика“ ще се връчи в началото на 2021 г.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.