СУБ обявява конкурс за високи научни постижения 2020: Направление "Научни постижения в дисретации"

Съюз на учените в България Последна промяна на 01 септември 2020 в 11:40 5035 0

Кредит СУБ

Eжегодният Конкурс за високи научни постижения на СУБ през 2020 г. ще се проведе само в направление „Научни постижения в дисертации“.

В него могат да участват млади хора (до 35 години, ненавършени към датата на подаване на документите), успешно защитили своите дисертации за образователната и научна степен „доктор“ през второто полугодие на 2019 г. и първото полугодие на 2020 г., независимо от това дали са или не са членове на СУБ. Дисертациите трябва да имат съществен научен принос, посочен и обоснован от всички членове на научното жури в техните рецензии и становища.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят в СУБ до 30 септември 2020 г. заявление със свободен текст, кратка автобиография и по 1 екземпляр от дисертацията на хартиен носител, автореферат, справка за авторски претенции за научен и научно-приложен принос и ксероксно копие на рецензиите и становищата. В интерес на участващите в конкурса е представянето на публикации, свързани само с темата на дисертацията.

Победителите ще бъдат удостоени с грамота, като един от тях ще бъде предложен за наградата на фондация „Еврика“. След приключване на конкурса дисертациите, рецензиите и допълнително приложените материали се получават от техните автори. Организаторите на конкурса поемат ангажимент за отговорно пазене на документите само за шестмесечен срок от обявяването на резултатите.

По традиция резултатите от конкурса и връчването на отличията се извършва на Тържественото събрание в столицата, посветено на 1 ноември – Деня на народните будители и българските учени. Наградата „Еврика“ ще се връчи в началото на 2021 г.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !