06 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Ще вземат ли роботите работата на хората

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 09 февруари 2015 в 11:24 117762
Джероум Глен

Световно известен футуролог ще говори в София за зависимостта между технологичния прогрес и бъдещето на професиите.

Основателят на глобалния тинк танк Millennium Project Джероум Глен ще изнесе в София лекция „Технологичната промяна и бъдещето на професиите“, в която ще направи прогноза как напредъкът на технологиите и поемането на все повече работа от роботите ще се отрази на световния пазар на труда. Millennium Project е глобална мрежа с над 50 клона, която изработва сценарии за бъдещето в ключови сфери като икономиката, геополитиката, енергетиката, околната среда и сигурността. Прогнозите на организацията се събират в доклада State of the future, който се актуализира на всеки 2 - 3 години. Българското издание на последния доклад („Човешкото бъдеще – хоризонти за развитие“) ще бъде представено на лекцията.

На събитието, което ще се проведе утре от 18.00 часа в зала „България“, ще бъде обявено и създаването на български клон на Millennium Project. В основата на създаването на българския клон са д-р Мариана Тодорова и д-р Боян Иванчев, които събират изявени представители на различни сфери на науката, политиката и икономиката, за да правят дългосрочни прогнози за ръзвитието на България.

Ще бъде представена и книгата "ЧОВЕШКОТО БЪДЕЩЕ [1]" (с подзаглавие " Хоризонти на развитие") на Джероум Глен, Тиодор Гордън и Елизабет Флореску.

"Човешкото бъдеще 2013–2014"  е най-забележителният по своята изчерпателност подбор и обединение на данни, на информация и на експертно знание по отношение на бъдещето, който проектът „Милениум“ е изготвял до този момент. Това е седемнадесетият доклад от този тип. Тероризмът, глобалните екологични проблеми, пазарът на нездравословни храни в развиващите се страни, уязвимата природна инфраструктура на градските крайбрежни зони са само част от темите, които тримата автори разглеждат в книгата. 


видял 16.02 2015 в 18:01 2
+ 3
- 0
КОмпютъра никога няма да замени човека. - канибалска поговорка
Робо 11.02 2015 в 13:10 1
+ 3
- 0
Ще взимат ли роботите хората на работа?
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.