Софийски фестивал на науката: Кой каза нърд?

НаукаOFFNews Последна промяна на 03 май 2018 в 13:54 5659 0

Кредит Quentin Cooper

Остава малко до началото на поредния Софийски фестивал на науката.

Този празник на любознателните ще се проведе от 10 до 13 май 2018 г. (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

11 май 2018, петък, 20:30 до 21:30, зала Космос, вход с безплатни пропуски

Кой каза нърд?

Повечето от нас виждаме колко много се е променил светът през последните 50 години благодарение на науката, но изненадващо малко хора са променили представите си за самите учени. Поискайте от дете или дори възрастен да нарисува учен и вероятно резултатът ще е по-близък до образите от преди половин век, отколкото до наши дни. Защо се получава така?

Един от най-популярните британски научни журналисти и водещ на BBC д-р Куентин Купър отдавна се вълнува от темата за имиджа на учените и ще разкрие първоизточника на стереотипите, като използва примери от киното, телевизията и популярните образи на учените. А дали можем да променим стереотипите? Научете повече от Куентин, докато се забавлявате с неподражаемия му презентаторски стил.

Според в. “Таймс” Куентин Купър е едновременно “най-ентусиазираният човек в света” и “експерт по всичко – от музика до астрофизика”. Водещ на редица събития в Обединеното кралство и по света, той редовно участва в радио и ТВ програми по BBC, Channel 4, Discovery Channel, ITV и др. Куентин от години е недостижимият водещ на международния финал на конкурса “Лаборатория за слава FameLab”.

На английски език с превод на български.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !