SpaceX изстреля Falcon 9 с два пъти посетила космоса първа степен (видео)

Първата степен успешно кацна на платформа в океана.

НаукаOFFNews Последна промяна на 04 декември 2018 в 13:46 7252 0

Кредит SpaceX

Falcon 9 успешно изведе 64 сателита на орбита.

Копания SpaceX успешно стартира ракетатата носител Falcon 9, чиято първа степен два пъти е пътувала в космоса през тази година.

Според страницата на компанията в Twitter, първата степен успешно се е приземила на платформа в Тихия океан.

Ракетата носител успешно изведе на орбита 64 сателита SSO-A SmallSat Express.

Основателят на компанията Илън Мъск заяви, че SpaceX отново не успя да улови носовия обтекател на ракетата с мрежата, която е инсталирана на борда на кораба "Mr Steven", но той падна меко в океанската вода. Компанията възнамерява да го изсуши и да го използва отново.

В проучване, публикувано по-рано тази година, анализът на разходите и ползите, финансиран от RUAG, стигна до заключението, че най-простият, най-евтиният и най-лесният начин за повторна употреба би било просто да се намери начини за ефективна водоустойчивост и почистване след меко кацане в океана.

Корабът "Mr Steven"

На 22 юли SpaceX успешно изстреля ракетата Falcon 9 Block 5 със сателит на канадска комуникационна компания. Модификацията Falcon 9 Block 5 е ракета за многократна употреба. Нейните степени могат да се използват до десет пъти без сериозна поддръжка и до 100 пъти след техническо обслужване и зареждане с гориво. Двигателят на степента се закрепва с болтове, а не е заварен към конструкцията. За първи път тази модификация на ракетата бе пусната през май тази година.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !