Цифровата трансформация променя бизнес пейзажа и в България

Яна Пеловска Последна промяна на 28 юли 2021 в 12:07 10989 0

Още през март 2021 Европейската комисия представи визия, цели и пътища за успешна цифрова трансформация на Европа до 2030 г. или така нареченото „цифрово десетилетие на Европа“. Сред основните точки на този „цифров компас“ е и цифрова трансформация на предприятията.

Цифровата трансформация се отнася до трансформацията на бизнес операциите – това е процесът на използване на цифрови технологии за създаване на цифров бизнес модел. Обратната връзка от клиентите, разширената аналитичност, ефективността и гъвкавостта са някои от факторите, които правят дигиталната трансформация изключително важна за конкурентоспособността на бизнеса.

Подобрен клиентски опит

В ерата на пандемията опитът на клиентите е по-важен от всякога. Клиентите не само очакват бизнесите да доставят продуктите си незабавно, но и искат достъп до висококвалифицирани и винаги налични ресурси. Това изисква надеждна и задълбочена информация, която може да бъде генерирана от ERP система.

В комбинация с правилната стратегия за управление на данни, съвременните ERP решения от типа на Soft1 Series 5 предоставят впечатляващо количество данни за всички аспекти на поведението на клиентите. Колкото по-добре една компания се възползва от прозрения, предоставени от структурирани и неструктурирани данни, толкова по-подходящо, персонализирано и гъвкаво ще бъде нейното клиентско изживяване.

Разширена аналитичност

Тъй като цифровите технологии продължават да се развиват, областта на анализа бързо се променя. Например много дигитални технологии съчетават традиционното отчитане и анализ с машинно обучение. Основното предимство на разширената аналитичност е тяхната лекота на използване, в смисъл, че не е необходимо да бъдете експерт, за да ги използвате. Друго предимство е, че те могат да визуализират данни, използвайки генериране на естествен език. Това прави платформите по-достъпни за потребителите, независимо от нивото им на опит.

Подобрена ефективност

Дори ако бизнес операциите ви са идеални, пак ще искате да бъдете още по-продуктивни и ефективни. Цифровата трансформация включва автоматизация, интеграция на данни и подобрения на процесите, които надграждат бизнес операциите и позволяват по-ефективна и по-интелигентна работа. Много ERP системи са проектирани въз основа на стандартизирани най-добри практики за минимизиране на неавтоматизирани задачи и граници на грешки.

Повишена гъвкавост

Съвременният бизнес трябва да бъде гъвкав, за да се справя ефективно с предизвикателствата. Цифровата трансформация им позволява да реагират на промените и непрекъснато променящите се нужди на своите клиенти, като по този начин развиват култура на подобрение с дългосрочни ползи.

В същото време дигиталната трансформация обучава служителите и подобрява техните умения. В дългосрочен план това е бизнес инвестиция, която подготвя хората за още повече нови технологии, от които бизнесът неизбежно ще се възползва в близко бъдеще.

За SoftOne Bulgaria: SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех – клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/

За Olympia Group: Olympia Group, основана от Панос Германос, представлява международна инвестиционна група със силно присъствие в 11 държави. Осемте компании в групата са лидери в различни бизнес направления, сред които са търговия на дребно, производство, телекомуникации, предоставяне на технологични продукти, бизнес и товарен софтуер www.groupolympia.com

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !