19 октомври 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Участвайте във фотоконкурса "Балкански Зелен пояс" 2016

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 март 2016 в 14:00 43791

Сдружение Зелени Балкани организира фотоконкурс "Балкански Зелен пояс" 2016 като част от общ проект между БФБ, Зелени Балкани и Евронатур (Германия) за популяризиране на Европейския Зелен пояс.

Европейският Зелен пояс формира 12.500 км дълъг паневропейски екологичен коридор по протежение на бившата Желязна завеса от Баренцово море на север до средиземноморския юг на Европа, съхраняващ изключително биологично разнообразие. Балканският Зелен пояс обхваща южната част на Европейския Зелен пояс, който се простира на територията на 9 страни.

"Природата на Балканския Зелен пояс е дом на удивително разнообразие от ландшафти и създания. Каним всички посетители и жители на Балканския Зелен пояс да потеглят на едно изследователско пътуване и да фотографират най-известните мотиви и най-впечатляващите моменти", пишат организаторите.

Наградите са привлекателни и вдъхновяващи за всеки любител на дивата природа. Освен това, наградените фотографии ще бъдат представени на www.greenbalkans.org и www.europeangreenbelt.org.

Кой може да участва? Всеки, пътуващ или посещаващ Балканския Зелен пояс в България.

Какви са наградите?
Първа и втора награда – един ден в Модула за освобождаване и адаптация на белошипи ветрушки в с. Левка, Сакар – възможност за снимане на редките соколчета от непосредствена близост, както в клетките, така и в околностите на Модула.
Трета и четвърта награда - един ден на терен (Сакар) с представители на Зелени Балкани, предлагащ много възможности за фотографиране на дивата природа в българската част на Зеления пояс и участие в полеви дейности.
Пета награда – класираният на пето място ще има възможност да изложи свои фотографии на дивата природа в посетителския център на Зелени Балкани в с. Левка, Сакар, както и в посетителската част на Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани в Стара Загора.

Крайният срок е 30 юни 2016.

Участието е безплатно. Изпратете снимките на: gb_photo@greenbalkans.org

Журито се състои от Любомир Андреев, Ивайло Зафиров и Емил Енчев.

Победителите ще бъдат обявени до края на юли 2016 на уебсайта на СНЦ Зелени Балкани.

Пълните условия и насоки за участие във фото конкурс "Балкански Зелен пояс" 2016 можете да прочетете тук.Рейтинг :
28.03 2016 в 19:18 1
+ 1
- 0
Интересен конкурс. Жалко че организаторите са измекярите от Зелени Балкани, чиято основна дейност е свързана с източването на пари от европроекти.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.