В изображение на НАСА се появява странен "обект"

Ваня Милева Последна промяна на 28 юли 2020 в 14:02 7467 0

Кредит SOHO/NASA/ESA

Любителите на НЛО се развълнуваха отново като разбраха, че странен квадрат е заснет на снимка на Слънцето, направена наскоро от НАСА. Ръководителят на мисията за изследване на слънцето SOHO дава подробно обяснение.

Напоследък се появяват все повече изображения на Слънцето, които внимателно се изучават. Правенето на тези снимки е трудно и опасно, като се има предвид, че Слънцето е ослепително ярко кълбо от ядрен синтез. Но учените все пак успяват да направят снимки от минимално разстояние, включително подробни изображения на слънчевата повърхност.

Но тази седмица бе публикувана много странна снимка на Слънцето и в мрежата се появиха съобщения за снимка на извънземен кораб, който е десет пъти по-голям от Земята.

Ученият от SOHO и ръководителят на мисията Бернхард Флек (Bernhard Fleck) дава прост отговор на тази безумна идея за  'Alien cube ship' в Слънчевата система.

„Това, разбира се, е пълна глупост“, коментира Флек. "Черният квадрат се появи поради липсващ (повреден) телеметричен блок. Мога да ви изпратя десетки, ако не и стотици подобни изображения (с още по-големи НЛО)".

С други думи, странният тъмен куб в изображението не е обект, камо ли масивен извънземен космически кораб. Това е артефакт на изображението - проблем в самата картина - причинен от грешки в предаването на сигнала между SOHO и Земята.

SOHO се намира в хало-орбита на около 1,5 милиона километра от Земята и изображенията, които ни изпраща от това разстояние, разбираемо "губят" по няколко пиксела от време на време. Тези пропуски обикновено се запълват, когато космическият кораб изпрати своите данни.

„Повечето липсващи блокове наистина се запълват от нашата обработка, но това не винаги работи и не всички липсващи блокове са попълнени правилно“, обяснява Флек. „Но това не засяга научните данни от ниво 0.“

Празните пиксели не са единственият артефакт в изображенията от SOHO, който привлече вниманието на ловците на извънземни.

През 2003 г. НАСА публикува обяснение под заглавие „Как да си направите свой НЛО“, който показва защо изображенията на SOHO на напълно естествени явления завършват с фигури, наподобяващи летящи чинии.

„Откакто стартира SOHO, много хора твърдят, че са виждали летящи чинии и други езотерични обекти в изображения на SOHO“, разказва НАСА в статията от 2003 г. "Въпреки че някои от тези предполагаеми снимки на НЛО може да ви се сторят доста интригуващи, те винаги са имали съвсем обикновена причина, след като се изследват от опитни учени от SOHO."

Източник: What Is the Weird Black Cube on the Sun in This New NASA Image? Vice

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !