Японска компания заведе дело срещу Apple за Animoji

Компанията притежава правата върху търговската марка Animoji.

НаукаOFFNews Последна промяна на 23 октомври 2017 в 10:08 32544 0

Японската компания, която притежава правата върху търговската марка Animoji, съди Apple за използването на името в iPhone X, съобщава The Verge.

В иска, който компанията Emonster подаде в американския федерален съд, се заявява, че Apple "е взела съзнателно решение да използва незаконно името". Компанията притежава приложение за iOS, наречено Animoji, което позволява на потребителите да създават анимирани циклични емотокони.

Функцията Animoji, представена в iPhone X, позволява да преобразувате пренесеното на екрана лице на човек в анимирано емоджи.

Според иска от Apple са знаели, че Emonster притежава търговската марка Animoji, тъй като приложението на японската компания е в Apple Store. Според Emonster, Apple се е опитвала да купи търговска марка, но въпреки отказа, продължава да я използва в своя продукт.

Японската компания иска парична компенсация от Apple на неизвестна сума и да забрани по-нататъшното използване на името "Animoji".

Приложението Animoji на Emonster в iOS, което споделя същото име като на функцията за iPhone X на Apple.

Apple представи iPhone X на презентация на 12 септември, когато освен другите параметри и нововъведения бе показана и новата функция Animoji.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !