Най-необичайните патенти за 2015 

Наука ОFFNews Последна промяна на 06 септември 2015 в 15:30 7769 0

Тази година Патентното ведомство на САЩ (United States Patent and Trademark Office, PTO или USPTO) издаде 9 милионния си патент. Въпреки че, дейността на основаната през 1790 г. агенция понякога е критикувана, нейната мисия е "да се насърчи развитието на науката". И идеи, които сега ни изглеждат пръв поглед налудничави, те нерядко се осъществяват. Летящият скейтборд от филма "Завръщане в бъдещето" също изглеждаше фантастично, но вече е реалност.

Журналисти на CNN са събрали заедно най-необичайните устройства, патентовани през 2015 г.

Жива книга

Microsoft патентова електронна книга с гласово възпроизвеждане на текста и интерактивни картинки. Тази електронна книга сама ще чете на детето ви преди лягане приказки, а при произнасянето на фразата "... И тогава се появи дракон" в нея ще оживява анимирана картинка на дракон.

Смартфон с холограми

Южнокорейският Samsung е получил патент за неизвестна технология, позволяваща създаването на триизмерна холограма във въздуха директно от екрана на смартфона. Иконите са статични и предварително програмирани, така че не се очаква да може да гледате холограмен филми все още. Но, вместо да се приближите до телефона си, за да видите дали имате поща, СМС или пропуснати повиквания, холографският дисплей ще проектира съобщенито над дисплея на вашия смартфон.

Намери колата

Apple е получил патент за приложение за iPhone, което ще помогне много на собственик на автомобил в труден момент. С това приложението ще може бързо да намери колата си, останали в препълнен паркинг. Разработката представлява карта, показваща на шофьора правилната посока. Интересното е, че Google има вече подобна технология.

Тактилен Ipad


© cnn.com

Според слухове Apple скоро ще пусне по-голям iPad, който включва стилус, който позволява на собственика му да усеща изображението на екрана. Чрез преместването на стилуса по екрана, той ще вибрира, за да имитира текстурата на изображението, според патента.

За да не забравите най-смешните моменти


© cnn.com

Google патентова технология за запомняне на реакцията на зрителя на филм  или телевизионно шоу. Например програмата запомня тези места от комедия, на които потребителят се е смял, а след това Google ще ви покаже точната сцена, която ви е накарала да се търкаляте по пода от смях.

Смартфонът напомня


© cnn.com

Случвало ли ви се е излезе от дома си, без портфейл или ключове? Google патентова ново приложение за смартфон, което ще подава сигнал, ако сте твърде далеч от ключа си, преди да затворите вратата.

Изпрати SMS с ритник


© cnn.com

Microsoft е получил патент за технология, която позволява да контролирате електронни устройства с помощта на различни части на тялото чрез множество сензори. Така  в бъдеще, ще е възможно да включите телевизора си с намигване или да изпратите SMS незабелязано, докато сте в среща, с едва доловимо движение с  крака си - без някой друг да забележи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !