Смартфон с водно охлаждане, нов лаптоп и още джаджи от Microsoft (снимки)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 07 октомври 2015 в 10:36 19672 0

Кредит The Verge

И докато още някои чакат за официален ъпдейт до Windows 10 на личния си компютър, то Microsoft определено нямат време за губене. Компанията на Сатя Надела на свое събитие снощи в Ню Йорк представи новия си флагман в смартфоните Lumia 950, нов лаптоп, нов таблет и други джаджи.

Lumia 950 е новото бижу в линията смартфони на Microsoft, които с носталгия можем да си спомним, че преди се наричаха Nokia.

Устройството е с 5.2-инчов дисплей, процесор Snapdragon 808, 20-мегапикселова PureView камера, която познаваме от камерафона на Nokia Pureview 808 и ще "кацне" на световния пазар през ноември с инсталиран Windows 10. Цената на Lumia 950 ще бъде 549 долара.

Microsoft представи и по-големия брат на Lumia 950 - 950 XL. Той разполага със същите характеристики, като разликата е само в размера на дисплея - ХL е с 5.7-дисплей.

От компанията представиха и бюджетно Windows решение за всеки - Lumia 550. Устройството ще струва едва 139 долара и отново ще идва с инсталиран Windows 10.

Черешката на тортата от Microsoft дойде с представянето на първия лаптоп на компанията - Surface Book. Устройството е логично продължение на линията таблети Surface, като вече ръкавицата в лицето на Apple е хвърлена и конкуренцията между Microsoft и отхапаната ябълка ще става все по-голяма.

Новият Surface Book обещава 12 часа работа само на батерия, има 13,5-инчов дисплей и ще бъде с алуминиево тяло. От цената му можем да предположим, че някъде сред алуминия има и скрито злато, тъй като на пазара Surface Book ще започне да се продава на цена от 1499 долара.

Microsoft представи и нов таблет от серията surface - Pro 4. Моделът ще е с 12.3-инчов дисплей и може да се купи с вътрешна памет до 1 терабайт и 16 гигабайта РАМ памет. На събитието снощи бе показана и специален стилус за новия таблет.

Любопитното е, че компании като Apple и Microsoft се бяха отрекли от пионера в смарт ерата - стилуса, но тази година и двете компании се върнаха към корените си и показаха стилуси с тяхна марка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !