"... Те ще изсмучат цялата енергия на Слънцето"

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 декември 2015 в 10:59 14009 8

Жителите на градчето Уудланд в Северна Каролина са забранили да се инсталират наблизо слънчеви панели, защото те "убиват растенията" и "ще изсмучат цялата енергия от Слънцето".

Кой би си помислил, че срещу чистата енергия ще се противопоставят обикновените американци и то с аргумента, че ще навреди на природата?

В това е трудно да се повярва, но се е случило в малкото градче Уудланд (Woodland) в Северна Каролина, в което на скоро се проведе обществен дебат по повод проект на слънчева централа, пише местният вестник Roanoke Chowan News Herald, цитиран от Independent.

Жителите на Уудланд, включително пенсионираната учителка Джейн Манн (Jane Mann), се противопоставиха на предложението. Г-жа Ман била особено убедителна, защото е преподава физика и химия в училище. Учителката обяснила на градското събрание, че монтирането на слънчеви панели е заплаха за фотосинтезата на околните растения, които зависят от слънчева светлина. Ако фотосинтезата спре, растенията умират.

Г-жа Ман разказала, че тя лично е виждала, как дърветата и тревата около соларните панели потъмняват и умират, защото не получават достатъчно слънчева светлина.

Тя заявила, че никой не говори за това, че слънчевите панели не причиняват рак.

"Искам да знам, какво ни очаква" - настояла учителката. - "Искам да получа информация. Стига толкова. Аз не виждам никаква полза за града".

"Тези хора идват при нас с таен план," - добавила тя. - "Докато не се убедим, че не съществува заплаха за нашата община, не трябва да подписваме никакви документи".

Друг възрастен жител на градчето, Боби Ман (Bobby Mann) по време на разискванията припомнил как населението на града е намаляло след строителството на магистрала I-95 и предупредил, че същото може да се случи след инсталирането на слънчевата централа. "Вие убивате града си" - заявил той. - "Всички млади хора просто ще го напуснат".

Той добавил, че слънчевите панели ще смучат цялата енергия от Слънцето и никой няма да иска да прави бизнес в Уудланд.

Районът около Уудланд е избран, защото има електрическа подстанция, позволяваща на панелите да се свържат към националната мрежа.

Обясненията на компанията Strata Solar Company, че опасенията на жителите на градчето са напразни, нямали никакъв ефект.

Като резултат от изслушванията не само че Общинският съвет на Уудланд с 12:57 отхвърлил предложението на компанията, но и наложил мораториум върху инсталирането в бъдеще на слънчеви панели в околността.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2016 в 13:35

Смешно звучи да се изсмуче енергията на слънцето.

НО това не прави соларните панел безвредни. Материалите за производство са токсични, а повредените панели ще правят планини от боклук както автомобилните гуми, които не се преработват и не се разлагат.

Научно доказано е също че ветрогенератори създават инфразвук, който може да убива хора и животни.

Смейте се ама няма на 100% безвредна технология.

16.12 2015 в 13:34

Ъхъм! А като те снимат, душата ти остава във фотоапарата. Всепризнати факти са това. Очевидно е, че слънчевите лъчи като видят соларен панел, тутакси сменят траекторията си и вместо на покрива на mr Smith, звучно се пльосват на гадния панел. Така ми преподаваха Физика и на мен преди 30 години. Не е шега работа, затова нашите еколози слагат тук-там панели, мятат 3-4 дизелови генератора, та да има кво да продават на НЕК и така опазват живота в околността.

15.12 2015 в 17:18

Ще източат енергията на слънцето - ха-ха-ха

15.12 2015 в 16:51

Че са откачени е ясно. Но бедата е в ограничен ареал.

Там по ред причини толерират откачалките. Това носи косвени ползи (разнообразието винаги носи ползи).

15.12 2015 в 14:06

Явно не само в БГ има кукумицини.:)

15.12 2015 в 13:18

Или се надцакват с инвеститора да видят к'во ще предложи за компенсация на изсмуканото Уудландско слънце.

15.12 2015 в 12:26

време беше да се каже истината за противните слънчеви панели ! Остава да убедим хората да внимават изключително много при обиколките по Витоша, защото е научно доказано присъствието на банди зли рептилии под морените, които само чакат зальохани столичани в повече, за да си правят разни експерименти с тях ! И да не забравя - алпийска фирма Д-с са турци, лъжат ви !

15.12 2015 в 12:11

На едно място, като монтирали панелите и така изсмукали енергията от слънцето, че там станал непрогледен мрак, а температурите паднали до абсолютната нула. Което всъщност ми дава основание да смятам, че черните дупки са извънземни слънчеви панели! :D