Българска игра атакува световния пазар (видео)

Виктория Викторова Последна промяна на 15 март 2016 в 17:31 31751 3

Българската игра Dash Legends атакува мобилния свят със завидни резултати, още преди да е пусната на всички предвидени пазари.

Безплатното приложение е налично за Android, а световният му старт за iOS устройства тепърва предстои. Въпреки това Dash Legends вече има над 2500 сваляния, а запалените фенове са прекарали близо хиляда часа в българското творение.

Ярък пример за ефекта на играта са двама от вече заклетите й почитатели – Cryloader и Katt. Първият е завършил над 2300 състезания, а неговата подгласничка – 1400.

„Интересно е, че Katt се оказа безкрайно нахъсана дама, която дори ни изпрати документ от 2000 думи с препоръки и размисли за играта“, сподели програмистът и основател на UKI Games Цветомир Христов.

Dash Legends

Мобилното приключение, създадено от петима нашенци, е определено като „2D мултиплейър надпревара“, а визията му се отличава с ярки цветове и сладки геройчета в популярния стил „chibi”.

За да осигури абсолютния успех на играта си, скромният откъм численост екип в момента следва конкретни стъпки за влизане в категория „Препоръчани“ на App Store при световната си премиера.

Цветомир Христов, Камен Димитров, Петър Петров, Илина Симова и Стоян Стоянов са създали три омагьосващи свята –Джунглата на Амазонка, Древен Египет и Замръзналата Валхала.

Постиженията на българския екип не са случайни – всеки от членовете му има дългогодишен опит в големи гейм компании и нестихваща страст за игри. Dash Legends тепърва ще покорява върхове, а играчите на родна територия имат привилегията да бъдат първите, които могат да участват в турнири на живо по време на различни събития в столицата.

Dash Legends Gameplay Trailer

NEXT TV Предстои да видите!В петък, по време на предаването, Вики ще ни покаже уникалното мобилно приключение Dash Legends, наскоро излязло на пазара. Цветомир Христов и Петър Петров ще дойдат на живо, за да представят мултиплеър играта.Гледай NEXT TV на живо всеки петък от 20:00 ч. по BOX TV - the music of Bulgaria и на twitch.tv/NextTVBulgaria#nexttvbulgaria #mobile

Posted by NEXT TV on Tuesday, 1 March 2016
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2016 в 10:26

Абонирах се за Наука OFFNews, за да чета интересни научни статии, а вече получавам платена статия за реклама на игра... Ако ще е така поне ги пускайте в Tech сектора.

15.03 2016 в 21:41

Това не трябва ли да е рекламна статия? Щото 2300 сваляния не са нещо особено, стила на статията е промоционален с продуктово позициониране, а и самата игра не изглежда да "избива рибата" с оригиналност.

15.03 2016 в 18:43

За да инсталирам играта искат достъп до файловете на телефона и информация за обажданията?!? Добър опит...