E Ink представи първата в света пълноцветна електронна хартия (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 26 май 2016 в 11:00 9378 2

Компанията E Ink, която изобрети електронната хартия представи технология Advanced Color ePaper (ACEP) - висококачествен пълноцветен дисплей с електронно мастило с 32 000 цвята.

За първи път електронна хартия може да показва произволен цвят за всеки пиксел без цветни филтри. Това е "технологичен пробив", обяви Business Wire.

Компанията E Ink смята, че електронната пълноцветна хартия с свръхниска консумация на енергия, ще направи истинска революция на пазара на носимите и други електронни устройства, дисплеи и др.

Електронната хартия ACeP изобразява пълноцветна гама само с помощта на разноцветни пигменти.

Дисплеят се състои от един слой *електрофорезна течност, която се контролира от напрежение, сравнимо с напрежението в LCD дисплеите.

*Електрофореза - придвижване на частици в суспензия, емулсия или колоиден разтвор под влияние на електрическо поле.

Тази течност е или в микрокапсули или Microcup структура. Разнообразието от цветове се постига чрез концентрация на цветни пигменти във всеки пиксел. Това различава ACeP от стандартните масиви цветни филтри, където всеки пиксел се състои от група, съставена от съседни елементи с различен цвят. 
За разлика от други опити да се направи многоцветна електронна хартия, които използват сложна многослойна структура, инженерите на E Ink са успели да разработят проста еднослойна структура.

ACeP поддържа четивност като на хартия при всякакви условия на осветеност.

Изображението на 20-инчов дисплей с пълноцветна електронна хартия на E Ink

В периода 24-26 май изложбата Display Week в Сан Франциско компанията E Ink представя пълноцветната електронна хартия на 20-инчов дисплей с резолюция от 1600х2500 (150 ppi).


Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15910

2

поп Дръвчо

25.07 2016 в 21:58

При 32000 цвята (32 нива = 5 бита на всеки пигмент) хич няма да се впечатлиш от липсата на черно. Виж небето покрай мелницата горе на какво прилича, само черно му липсва.

12278

1

Bai Tanas

24.06 2016 в 15:46

Супер !! :) сега за контраст ако успеят да добавят и черно за да стане CMYK .. :)