Как са се правели двигателите през 20-те (видео)

АВТО OFFNEWS Последна промяна на 19 юни 2016 в 08:00 5271 0

Годината е 1929-а. Америка е мирна и просперираща страна. Бизнесът разцъфтява. Ако имате автомобил, той най-вероятно е Ford Model T, който току-що е свален от производство, след като от него са били продадени някакви си 15 милиона екземпляра. Точно по това време излиза 30-минутен филм, разясняващ принципите на действие на бензиновия двигател.

Ретро лентата се казва „The Story of the Gasoline Motor” и наскоро бе качена в YouTube канала на Motion Vault. Клипът е проект на тогавашното Федерално бюро за мините, което си поставило за цел да разясни на 122 милиона американци как работят 6-цилиндровите двигатели и как компанията Continental Motors ги създава.

В наши дни филмът изглежда наивен и доста ретрограден, но в края на 20-те преди близо век е било истинско събитие да надникнеш толкова дълбоко в автомобилната индустрия.

Филмът ни пренася набързо в „най-голямата специализирана фабрика за бензинови двигатели в Америка“, както я определят самите продуценти. Смелото изказване звучи логично, имайки предвид колко автомобили по това време използват двигатели на Continental. Освен финалното сглобяване, в завода са се произвеждали цилиндри, бутала, колянови валове, разпределителни валове и тн.

Винаги е вълнуващо да видиш как дядото на твой съвременник е изливал разтопен метал в специални калъпи от пясък, поставяйки началото на цилиндровия блок.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !