Битка на живот и смърт между две от най-отровните змии на Австралия и в света (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 февруари 2017 в 18:18 20041 1

Една от най-отровните змии в света е заснета да се бори с друга по-малко отровна, но не по-малко известна змия в Австралия. Анализаторите казват, че може да се изненадате за изхода на битката.

Австралийският фотограф Шон Шоу (Sean Shaw) е успял да улови сблъсъка на видео. По-голямата черна змия с червен корем Pseudechis porphyriacus, а срещу нея е една от най-отровните змии в света, кафявата змия Pseudonaja textilis.

Въпреки че черната змия е отровна, нейната захапка е рядко животозастрашаваща за хората и обикновено не е агресивна. Независимо от това, тъй като те често се наблюдават в градските райони около Източна Австралия, са получили репутация на едни от най-опасните змии на Австралия.

Змиите си обменят захапки и удари няколко минути. И въпреки че е аутсайдер, черната змия в крайна сметка се оказа победител и дори успя да погълне по-малката кафява змия.

Като се има предвид силата на отровата на кафявата змия, изходът от дуела е доста неочакван. Това се обяснява с вида на обичайните жертви на змиите. Обикновено плячка на черните змии са влечуги, жаби, а кафявите змии предпочитат гризачи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

16.02 2017 в 21:04

Две змии си говорят:
- Миличка, ние много ли сме отровни?
- Е отровни сме, видът ни е от 10-те най-отровни змии. Защо?
- Ми току-що си прехапах езика...

Иначе това че дадено вещество е отровно за хора не значи непременно че е отровно, да речем, за змии.