Докладът на Пентагона изключва прикриване на НЛО, но дебатът продължава

Ваня Милева Последна промяна на 09 март 2024 в 18:00 2209 0

Съгласно неотдавна публикувания доклад на Пентагона, препратките към стелт изтребител F-117A Nighthawk, показан тук, изложен в Националния музей на военновъздушните сили на САЩ, очевидно са били погрешно тълкувани като среща с извънземна технология.

Кредит NMUSAF

Съгласно неотдавна публикувания доклад на Пентагона, препратките към стелт изтребител F-117A Nighthawk, показан тук, изложен в Националния музей на военновъздушните сили на САЩ, очевидно са били погрешно тълкувани като среща с извънземна технология.

Службата на Пентагона, отговаряща за разследването на доклади за НЛО (сега официално известни като неидентифицирани аномални явления или UAP) предостави най-подробното си обяснение за т. нар. неверни или погрешно тълкувани твърдения за посещения на извънземни през последните десетилетия.

Първият том на историческия отчетен доклад, публикуван от All-domain Anomaly Resolution Office или AARO, в отговор на поръчение на Конгреса, всъщност съдържа ново разкритие: През 2010 г. служители на правителството на САЩ са разглеждали предложена програма с кодово име "Kona Blue", която би разгледала възможността да бъдат реконструирани извънземни технологии. Но Министерството на вътрешната сигурност е отхвърлило идеята, като незаслужаваща внимание, се казва в доклада.

"Изключително важно е да се отбележи, че никога не са били намирани извънземни кораби или тела – този материал е само предполагаем, че съществува от привържениците на Kona Blue и очакваните изпълнители на договор", се казва в доклада. По думите на представители на AARO, такива предположения са правени от външни изследователи, които са изучавали докладите за UAP като част от по-ранна програма, финансирана от Пентагона.

Един от следователите, участващи в тази програма - известна като Програма за приложение на усъвършенствана аерокосмическа оръжейна система или Програма за усъвършенствана аерокосмическа идентификация на заплахите (AAWSAP/AATIP) - ясно дава да се разбере, че ще продължи да се опитва да поддържа гледната точка за извънземните в очите на обществеността.

"Днес Пентагонът и неговата текуща програма за разследване на UAP, AARO, публикуваха публичен доклад, който е умишлено нечестен, неточен и опасно подвеждащ, заявява Лю Елизондо, спомогнал за възраждането на интереса към докладите за НЛО през 2017 г. , благодарение на публикацииите си в X / Twitter . "Аз и други, които са наясно с истината, ще продължим да работим, за да помогнем на Конгреса в усилията им да постигнат разкриване.

Но Мик Уест, пенсиониран софтуерен инженер, който се специализира в анализирането на доклади за НЛО/UAP, заявява, че наскоро публикуваният доклад показва как вярата в извънземни явления може да се самоподсилва. "Вярата в свръхестественото … е това, което доведе до сегашния скандал с НЛО, която AARO се опитва да полее със студена вода, казва Уест в X / Twitter.

Възход и падение на НЛО

Докладът от 63 страници проследява финансираните от правителството усилия за разследване на наблюдения на неидентифицирани летящи обекти отпреди инцидента с НЛО в Розуел през 1947 г., който бе предмет на доклад "Случаят приключен на 50-ата годишнина през 1997 г. Страници и страници са посветени за разказване на проекти, които са добре известни на общността на НЛО, включително Проектът "Синя книга" и Отчетът Кондон.

AARO признава, че е имало "около 40 години празнина в официалните усилия за разследване на наблюдения на UAP след прекратяването на Проекта "Синя книга" през 1969 г. Усилията са подновени сериозно през 2009 г., главно поради интереса на покойния сенатор Хари Рийд, демократ от Невада, който по онова време е лидер на мнозинството в Сената.

В продължение на няколко години Агенцията за отбранително разузнаване на Пентагона финансира разследването на AAWSAP/AATIP за аномални наблюдения. Прегледът на въздушните наблюдения от военен персонал е извършен от Bigelow Aerospace Advanced Space Studies, който е създаден от милиардера от Невада Робърт Бигълоу.

Когато финансирането за AAWSAP/AATIP приключи през 2012 г., някои от хората, свързани с проекта – включително  Елизондо – продължават работата си в други роли. Те също така неуспешно се опитват да убедят Министерството на вътрешната сигурност да създаде програмата Kona Blue.

Министерството на отбраната се връща към тази работа едва в 2020 г. с официални разследвания на НЛО/UAP. Поредица от инициативи, фокусирани върху възможността някои аномални наблюдения да се дължат на нови технологии, разработени от Русия или Китай, които могат да представляват заплаха за националната сигурност. Може би най-известните наблюдения от този тип са миналогодишните доклади за китайския шпионски балон, който прекоси САЩ и в крайна сметка бе свален от изтребител на военновъздушните сили.

Акценти от архивите за НЛО

В предишните си доклади AARO заявява, че не е открило доказателства за извънземни обяснения за наблюденията на UAP. Вместо това, офисът е проследил всички, с изключение на няколко от наблюденията, до по-обикновени причини като балони, дронове, атмосферни и други природни феномени. В него се казва, че някои от твърденията за извънземни тълкуват погрешно чувствителни програми за национална сигурност - и че малък брой наблюдения остават необяснени, но не заслужават да бъдат считани за доказателство за извънземна дейност.

"Всички разследващи усилия, на всички нива на класификация, заключават, че повечето наблюдения са обикновени обекти и явления и са резултат от погрешна идентификация, заявява прессекретарят на Пентагона, генерал-майор Пат Райдър в изявление относно актуалния доклад. "AARO оценява, че всички посочени и описани предполагаеми скрити UAP програми за репроектиране, предоставени от интервюираните, или не съществуват, или са погрешно идентифицирани автентични програми за национална сигурност, които не са свързани с експлоатация на извънземни технологии или са закрита програма. "

Настоящият доклад разглежда някои често обсъждани случаи на UAP:

  • Един от хората, интервюирани от AARO, твърди, че военен е обяснил подробно как е докоснал извънземен космически кораб. Но офицерът, вече пенсиониран, разказа история за докосване на стелт изтребител F-117 Nighthawk и отбелязва, че тази история може да е била погрешно изтълкувана от човека, който е чул историята.
  • Друг интервюиран твърди, че е бил свидетел на това, което според него е тестване на извънземна технология в правителствено съоръжение. AARO пояснява, че "почти сигурно е било наблюдение на автентичен, несвързан с UAP технологичен тест, който силно корелира по време, местоположение и описание, предоставено в акаунта на интервюирания".
  • Още едно твърдение е свързано с метален материал, който според съобщенията е тестван от Bigelow Aerospace Advanced Space Studies. Някои предполагат, че материалът не може да бъде идентифициран от учените и може да има извънземен произход. Но AARO обяснява, че допълнителните тестове са установили, че материалът е "произведена на Земята сплав и не представлява извънземна технология или притежава някакви изключителни качества". AARO казва, че пробата вероятно е с произход от военновъздушните сили на САЩ - и се състои основно от магнезий, цинк и бисмут, плюс микроелементи, включително олово.

Какво следва за разследванията на UAP

AARO заявява, че продължава да разследва неизяснените случаи на UAP. Историческият преглед в настоящия доклад обхващаисторията само до 31 октомври миналата година - и информацията, събрана оттогава, ще бъде разгледана във втори том, който предстои.

Сегашният доклад отбелязва, че разследванията на UAP пречат недостатъчното данни и ограниченията на сензорните технологии. "По отношение на военните доклади, сензорите, на които UAP най-често се улавят, са калибрирани и оптимизирани за бойни действия, обяснява AARO. "UAP не се улавят често от прецизни платформи за събиране на данни с висока разделителна способност, с множество възможности, разузнаване, наблюдение и разузнаване – праг, който често се изисква за успешно разрешаване на случай.

За да се справи с този недостатък, AARO разработва нова способност за наблюдение, известна като Gremlin System, която трябва да може да проследява аномални явления с хиперспектрални изображения.

"Ние работим с някои от правителствените лаборатории, като например лабораториите на Министерството на енергетиката, и имаме страхотен партньор в лицето на Техническия университет в Джорджия, цитира DefenseScoop Тим Филипс, изпълняващ длъжността директор на AARO. "И това, което правим, е разработването на разгръщаем, конфигурируем сензорен пакет, който може да се побере в куфар на Pelican.

Филипс съобщава, че преносимият комплект се тества в Тексас и ще позволи дългосрочно събиране на хиперспектрални данни в полеви условия.

Има също така шанс Конгресът да насрочи продължение на изслушването на подкомисията на Камарата от миналото лято относно UAP, по време на което свидетели твърдяха, че Пентагонът знае повече, отколкото казва на законодателите.

В сегашния доклад на AARO се казва, че подобни твърдения са до голяма степен "резултат от циркулярни доклади от група лица, които вярват, че това е така, въпреки липсата на каквито и да е доказателства". Но конгресменът Тим ​​Бърчет, републиканец от Тенеси, който участва в изслушването миналата година, разкритикува доклада в публикация до X / Twitter:

"Така че хората, които прикриват #ufo #uap, казват, че не намират прикриване на класическо самоизпълнило се пророчество"

Източник: Pentagon Report Rules Out UFO Cover-Up, But the Debate Goes On, Universe Today

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !