Експериментално японско лекарство гарантира спирането на грипа за ден

НаукаOFFNews Последна промяна на 13 февруари 2018 в 00:00 5854 0

Кредит Shionogi & Co

Японската фармацевтична компания Shionogi & Co. заяви, че разполага с експериментално хапче, което може да убие вируса на грипа в рамките на едно денонощие, съобщи Live Science.

В клинично проучване, единична доза от лекарството, съсдадено от фармацевтичната компания, елиминира вируса в човешкия организъм за срок средно от 24 часа, според The Wall Street Journal

Експерименталното лекарство работи три пъти по-бързо от друго антивирусно лекарство, Тамифлу, заяви представител на компанията пред вестника.

Лекарството използва различен подход за борба с грипа в сравнение с други лекарства.

Грипният вирус се разпространява в организма като нахлува вътре в клетките, принуждава ги да правят негови копия, а след това новите копия на вируса се разпространяват и в други клетки наблизо и процесът се повтаря.

Съществуващите лекарства, включително и Тамифлу, работят, за да блокират тези вирусни копия да не напуснат клетката. Експерименталното лекарство обаче започва да действа по-рано, работи за предотвратяването на завземането на клетъчната система от вируса.

Японските регулаторни органи по лекарствата може да одобрят лекарството за употреба в Япония от началото на март, съобщава The Wall Street Journal. Фармацевтичната компания планира да кандидатства за одобрение това лято и в САЩ.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !