Физика, танц и космос се обединяват на сцената на Ratio в името на Движението

Ratio Последна промяна на 08 февруари 2024 в 00:00 5492 0

Ratio

Кредит Ratio

Ratio

Движението е толкова естествен процес в природата, че рядко се замисляме какво огромно значение има то за човечеството и за Вселената.

На “Движение” Лазар Радков, Стефани Ханджийска и Данаил Брезов ще разнищят различните аспекти на движението през призмата на науката, изкуството и спорта. Ще разгледат ползите от двигателна активност за човешкото тяло и ще търсят научното обяснение чрез физичните закони.

Лазар Радков, известен покрай "Капачки за Бъдеще” и активната си дейност за подобряване на кондицията, здравето и двигателната култура на хората, ще разговаря за
ползите от движението и ще разкаже повече за влиянието на спорта върху мозъка и менталното здраве.

Данаил Брезов, експерт в областта на физиката и математика ще разгледа движението като мерна единица за време, ще разкаже повече за теория на относителността и електромагнитна реалност, ще изправи един срещу друг “бързо и бавно” и ще обсъди движението между реда и хаоса.

Стефани Ханджийска, хореограф, танцьор и автор на танцови филми ще потопи публиката в магията на танца и ще го разгледа като средство за лечение на редица психични неразположения и физиологични заболявания. Дали танцът принадлежи на всички и повече за анатомията, техниката и артистизма, ще се разбере на “Движение”.

Движение” ще се проведе на 13 февруари 20:00 часа (отваряме врати в 19:00 часа) в Stroeja. Повече за темата и възможност за закупуване на билет вижте в сайта на организаторите Ratio.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !